Haacht is een groene gemeente waar je naar hartenlust kan wandelen en fietsen. De dijken van de Leuvense vaart en de Dijle zijn populaire plaatsen, net als het natuurgebied van de Antitankgracht. Je kan enkele bewegwijzerde wandelingen en fietsroutes volgen, maar laat je hierdoor niet beperken. Ontdek de mooie plekken die Natuurpunt onderhoudt of stel zelf je fietstocht samen via Fietsnet.
Haacht is vlot bereikbaar het met openbaar vervoer. In het station van Haacht of Wespelaar-Tildonk kan je vlot overstappen op een bus, of een Blue-bike nemen.
Vaak passeer je langs trage wegen; paden of wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer en waarvan wandelaars, fietsers en ruiters de belangrijkste gebruikers zijn. In Haacht zijn er tal van trage wegen. Samen vormen al die veldwegen, kerkwegels, jaagpaden en andere wegen een dicht netwerk waar het heerlijk vertoeven is voor mens en dier. Het zijn plekjes die belangrijk zijn voor de natuurontwikkeling. De trage wegen vormen veilige verbindingen tussen (dorps)kernen voor zachte weggebruikers.
Bewegwijzerde wandelingen
Antitankgrachtwandeling (9 km of 11,5 km)
© Enja Van Rillaer
Wat ooit een stevige verdedigingslinie was tegen Duitse troepen, is vandaag een mooi stukje natuurgebied. De Antitankgracht maakte deel uit van de KW-linie die de Duitsers moest tegenhouden in 1940. De diepe brede gracht zit nu vol waterleven. De verlaten bunkers zijn de vaste overwinteringsplek van grootoorvleermuizen. De Antitankgracht en het aangrenzende Haachts Broek is een prachtig wandelgebied met bruggetjes en knuppelpaden.
vertrek:
- Antitankgracht langs Keerbergsesteenweg (vlak voor brug over Dijle)
- Vrijetijdscomplex Den Dijk (Dijkstraat 1 in Wespelaar)
Antitankgrachtwandeling | Wandelknooppunt.be
Antitankgrachtwandeling (toerismevlaamsbrabant.be)
Antitankgracht - Haachts Broek | Natuurpunt
Op zoek naar meer info over oorlogserfgoed?
kwlinie.be
haacht.be/oorlogserfgoed-doorgrond
Bomenwandeling (6,2 km)
Deze wandeling leidt je langs merkwaardige bomen in parken, natuurgebieden en tuinen. De blikvanger is zeker het Arboretum met meer dan 2.000 verschillende soorten samengebracht in het 20 hectare grote park. Daarnaast wandel je langs het herdenkingsbos voor WOI, door het natuurgebied Schorisgat en enkele unieke boomsoorten in het park van Den Breughel.
vertrek: kerk Wespelaar (kruispunt Grote Baan en Nieuwstraat)
Bomenwandeling | Wandelknooppunt.be
Bomenwandeling (toerismevlaamsbrabant.be)
Bomenwandeling (artikel uit HaachtInfo oktober 2015)
Brouwerswandeling (5,5 km)
© Christiaan De Bom
Deze wandeling in het Brouwersdorp Haacht-Station brengt ons voorbij de mooie brouwerijgebouwen en –villas, en gaat via het prachtige domein de Spoelberch en de kanaaloever langs het moderne kerkje van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand in Haacht-Station.
vertrek: Brasserie Brouwershof in Haacht-Station (Provinciesteenweg 10) (parkeerplaats op privéparking Brouwershof)
bewegwijzering: witte zeshoekige borden met rode opdruk
Brouwerswandeling | Wandelknooppunt.be
Brouwerswandeling | Wandelknooppunt (pdf)
Dijlevalleiwandeling (12 km)
© Anny Mattan
Met de Dijle als leidraad kom je langs enkele mooie natuurgebieden, zoals o.a. natuurgebied Hooiberg dat gelegen is op een zandige donk. De Dijle bracht zand naar de uitlopers van de Zuiderkempen, goed voor een enorme variatie aan leven in de dijlevallei en geknipt voor de aspergeteelt. Neem ook een kijkje vanop de Oude Hansbrug. De oorspronkelijke gietijzeren ophaalbrug dateert van 1893, sinds 2005 ligt er een exacte kopie over de Dijle. (TVB)
vertrek: kerkhof Sint-Adriaan (Sint-Adriaanveld 2)
Dijlevalleiwandeling | Wandelknooppunt.be
Dijlevalleiwandeling (toerismevlaamsbrabant.be)
Kunstdorpwandeling (6,4 km)
© Matthijs Nuyts
De kunstdorpwandeling leidt je door het pittoreske Wakkerzeel, ooit genomineerd als kandidaat 'Mooiste dorp van Vlaanderen'. Je wandelt langs de mooiste gebouwen van het dorp zoals de eeuwenoude pastorie. De sinds 1947 beschermde pastorie werd in 1758 gebouwd door Ferdinandus De Loyers, abt van de abdij van Park. In het natuurgebied de Antitankgracht kan je genieten van de rust. (TVB)
vertrek: kerk Wakkerzeel (kruispunt Pastoriestraat en Martelarenlaan)
bewegwijzering: witte zeshoekige borden met rode opdruk of knooppunten
Kunstdorpwandeling | Wandelknooppunt.be
Kunstdorpwandeling (artikel uit HaachtInfo november 2015)
Kunstdorpwandeling (toerismevlaamsbrabant.be)
Lipsewandeling (9km)
De Lipsewandeling neemt je mee langs de mooiste plekjes van Tildonk. Vanuit het centrum kom je langs het kanaal, door de velden en het Plantsoenbos. Zes keer kruis je de Lipse, de beek die haar naam gaf aan deze wandeling.
vertrek: kerk Tildonk (kruispunt Dorpsstraat en Pastoor Lambertzdreef). Parkeren kan op de ruime gratis parking in de Kouterstraat.
bewegwijzering: witte zeshoekige borden met rode opdruk of knooppunten
Lipsewandeling | Wandelknooppunt.be
Lipsewandeling (toerismevlaamsbrabant.be)
Lipsewandeling (folder Vlaams-Brabant)
Lipsewandeling (artikel uit HaachtInfo september 2015)
Natuurleerpad (5,5 km)
Een wandeling door het natuurgebied Lombaarden dat hier zo'n 12.000 jaar geleden werd gevormd door de Demer, die op deze plek een uitgestrekte meander beschreef. De sterke uitspoeling van deze meander ligt aan de basis van het niveauverschil tussen het centrum van Haacht en de Lombaarden. Door de afwisseling van open landschap, bosjes, houtkanten en boomgaarden heeft de Lombaarden een grote natuurwaarde.
Het natuurleerpad is een mooi natuurpad langs het buurtpark de Heerlyckheid van Roost, de zomerdijk, de Wilde Heide, de Antitankgracht en de wijk Scharent.
vertrek: parkeerterrein Lombaarden (langs Lombaardenlaan)
bewegwijzering: witte zeshoekige borden met groene opdruk
Natuurleerpad | Wandelknooppunt.be
Natuurleerpad | Wandelknooppunt (pdf)
Niet-bewegwijzerde wandelingen
Download of print de route om het traject van de wandeling te volgen.
Bloesemwandeling (5,7 km)
© René De Keyser
Deze sfeervolle wandeling door het pittoreske Wakkerzeel werd ontworpen binnen het project Bank zoekt buurt van de Haachtse Welzijnsraad. De wandeling voert je langs rustige, landelijke wegen waar een zitbank voor een rust- of genietmoment nooit ver weg is.
De route is kinderwagen- en rolstoeltoegankelijk.
vertrek: pastorie van Wakkerzeel (Pastoriestraat)
Bloesemwandeling | Wandelknooppunt.be
Bloesemwandeling |Wandelknooppunt (pdf)
Bunkerwandeling (8,9 km)
De KW-linie is een van de verdedigingslinies die net voor de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd om België te beschermen tegen een Duitse inval. Ze bestond uit meer dan vierhonderd bunkers en liep dwars door België. Op het grondgebied van Haacht vinden we ongeveer vijftig van deze bunkers terug. De bunkers staan op slechts 400 meter van elkaar, binnen gezichtsveld. Naast deze bunkers zijn er in het landschap nog veel overblijfselen van deze verdedigingslinie zichtbaar, zoals de Antitankgracht, loopgraven en schietputten.
Lees meer over ons oorlogserfgoed
vertrek: Oude Hansbrug (Hansbrugweg Haacht)
Bunkerwandeling | Wandelknooppunt.be
Bunkerwandeling / Wandelknooppunt (pdf)
Loopgravenwandeling (8,8 km)
© Wim Tuyteleers
Tijdens de zoektocht naar restanten van het oorlogserfgoed in Haacht werd in het natuurgebied Haachts Broek een netwerk van bijna 700 meter aan loopgraven uit 1940 ontdekt. Via deze wandeling kan je ze ontdekken. Onderweg vind je vijf infopanelen met meer info.
vertrek: Vrijetijdscomplex Den Dijk (Dijkstraat 1)
Loopgravenwandeling | Wandelknooppunt.be
Loopgravenwandeling | Wandelknooppunt (pdf)
Haachtse schattenwandeling (8,2 km)
In Haacht kan je trage wegen ontdekken in het centrum. Langs verborgen plekjes brengen ze je naar de oevers van de Dijle en de Heerlyckheid van Roost.
vertrek: parkeerterrein Lombaarden (langs Lombaardenlaan)
Haachtse schattenwandeling | Wandelknooppunt.be
Haachtse schattenwandeling | Wandelknooppunt (pdf)
Monumentenwandeling Haacht-Wakkerzeel ("Duik in het Haachtse verleden") (11,2 km)
© Anke De Vries
Verken de boeiende geschiedenis van Haacht tijdens een rustgevende wandeling. Deze route neemt je mee langs diverse historische bezienswaardigheden en interessante locaties tussen Haacht en Wakkerzeel.
Begin je ontdekkingstocht bij de locatie van de Heerlyckheid van Roost aan de Hansbrugweg. Op deze locatie stond vanaf de veertiende eeuw een kasteel, strategisch gelegen op de grens tussen de invloedssferen van Mechelen en Leuven. De fundamenten zijn nog grotendeels ter plaatse bewaard. Momenteel vind je er een leuke speeltuin.
vertrek: onthaalsite Heerlyckheid van Roost (Hansbrugweg). Parkeren kan in de Hansbrugweg.
Monumentenwandeling Haacht-Wakkerzeel (Duik in het Haachtse verleden) | Wandelknooppunt.be
Monumentenwandeling Haacht-Wakkerzeel (Duik in het Haachtse verleden) | Wandelknooppunt (pdf)
Kaartje "Duik in het Haachtse verleden"
Wespelaar-Wakkerzeel wandeling (9,1 km)
Van Wespelaar wandel je langs het sportveld naar het kunstenaarsdorp Wakkerzeel. Tijdens je tocht zal het landelijk karakter van onze gemeente je zeker verrassen.
vertrek:
- kerk Wespelaar (Nieuwstraat)
- kerk Wakkerzeel
Parkeren kan aan de kerk van Wespelaar, aan het treinstation van Wespelaar-Tildonk of aan de kerk van Wakkerzeel.
Wespelaar-Wakkerzeel wandeling | Wandelknooppunt.be
Wespelaar-Wakkerzeel wandeling | Wandelknooppunt (pdf)
Monumentenwandeling Tildonk (3,8 km)
© Joke Devliegher
In 2002 kreeg de dorpskern van Tildonk erkenning vanwege haar historische waarde. De dominantie van neoclassicistisch geïnspireerde, ruimere burgerwoningen, gecombineerd met een fraai villadomein, benadrukt de vroegere welstand die voortkwam uit de nabijheid van een internationaal gerenommeerde onderwijsinstelling. Deze architectonische elementen vormen samen een boeiend historisch tableau, waardoor de beschermde status van de dorpskern recht doet aan de rijke geschiedenis en het karakter van Tildonk.
vertrek: Sint-Jan de Doperkerk Tildonk (Dorpsstraat). Parkeren kan op de ruime gratis parking in de Kouterstraat.
Monumentenwandeling Tildonk | Wandelknooppunt.be
Monumentenwandeling Tildonk | Wandelknooppunt (pdf)
Brochure Monumentenwandeling Tildonk
Monumentenwandeling Wespelaar (3,4 km)
Het historische grondgebied van Wespelaar strekte zich uit tot aan de grens van Boortmeerbeek, inclusief Haacht-Station. Ondanks het beperkte inzicht in de vroegste geschiedenis van Wespelaar, getuigt het oudste deel van de kerk, de toren, van een rijke historie die teruggaat tot de 14e eeuw. Door middel van historische kaarten kunnen we vaststellen dat het karakteristieke beeld van het dorp gedurende de eeuwen relatief onveranderd is gebleven. De intrigerende mix van het kasteel, de kerk en de beperkte bebouwing langs de Grote Baan vormt de essentie van dit schilderachtige dorp.
vertrek: ter hoogte van domein de Spoelberch (Grote Baan 77, Wespelaar)
Monumentenwandeling Wespelaar | Wandelknooppunt.be
Monumentenwandeling Wespelaar| Wandelknooppunt (pdf)
Brochure Monumentenwandeling Wespelaar
Winterwandeling (5,5 km)
© Fred Timmermans
Deze route biedt volop afwisseling en combineert verschillende van onze vaste wandelingen. Deze tocht is ideaal om in de winter te bewandelen. Er is bv niets leukers dan een kerstmarktbezoek te beginnen met een verkwikkende natuurwandeling.
vertrek: Markt Haacht. Parkeren kan op parkeerterrein Lombaarden (Lombaardenlaan).
Winterwandeling | Wandelknooppunt.be
Winterwandeling | Wandelknooppunt (pdf)
Tour Elentrik-wandeling (13,5 km)
© Mathieu Staes
Tour Elentrik toont lokaal talent in het straatbeeld Half september 2020 doken vrolijke tekeningen op in het Haachtse straatbeeld. Dankzij het project Tour Elentrik kregen verschillende nutskastjes een fris en kunstig laagje verf. Het project is een samenwerking tussen gemeente Haacht, Treepack en creatieve lokale artiesten. Meer informatie over de artiesten en de locaties van de nutskastjes vind je in de brochure via deze link.
vertrek: kerk Wakkerzeel (Martelarenlaan 4)
Tour Elentrik | Wandelknooppunt.be
Tour Elentrik | Wandelknooppunt (pdf)
Zoektochten
Geocacheroute (5 km)
In het kader van de Week van de Mobiliteit 2021 werd een geocacheroute uitgestippeld. Er liggen 10 caches verstopt.
Vertrek: Vrijetijdscomplex Den Dijk
Fotozoektocht
In aanloop naar de Week van de Mobiliteit (elk jaar van 16 tot 22 september) stippelt de gemeente een fotozoektocht uit. De wedstrijd loopt jaarlijks in de zomer, maar je kan steeds de wandelroute van vorige edities verkennen:
- 2016 (6,5 km, centrum Haacht)
- 2017 (5 km, Sint-Adriaan)
- 2018 (8 km, centrum Haacht)
- 2019 (9 km, Wespelaar)
- 2022 (6,5 km, centrum Haacht met start aan parking Lombaarden)
- 2023 (6,5 km, Wakkerzeel)
- 2024 (5 km, Tildonk, vertrek aan parking Kouterstraat)
- Volg de aanwijzingen en los de vragen op. Dien jouw ingevulde antwoordformulier ten laatste op 13 september 2024 in aan het onthaal van DC Den Breughel en wie weet win jij wel deze fotozoektocht! Eén deelname per adres.
Andere wandelingen die in Haacht passeren
Volg de bekende wit-rode of geel-rode markeringen over de Grote Routepaden van het Dijleland. De GR-paden doorkruisen Europa en zijn telkens min. 100 km lang. In het Dijleland zijn ze goed voor 182 km wandelplezier.
Meer info vind je in de wandelgids Grote Routepaden "Streek-GR Dijleland".
Bewegwijzerde fietsroutes
Volg de knooppunten of themabordjes langs de route.
Aspergefietsroute (28 km, kindvriendelijk)
Deze kindvriendelijke fietstocht verbindt de gemeenten Haacht en Keerbergen en voert je langs onze bezienswaardigheden en lokale aspergetelers. Breng zeker tijdens het seizoen een bezoek aan onze lokale telers, die gedurende het hele seizoen verse asperges rechtstreeks van het veld aanbieden. Je kunt de volledige route in één keer fietsen of de route opdelen in twee kortere fietstochten.
vertrek: Markt Haacht of GC Den Bussel Keerbergen
bewegwijzering: witte zeshoekige (thema)borden met groen en gouden opdruk
Aspergeroute | Fietsknooppunt.be
Aspergeroute |Fietsknooppunt (pdf)
Jubileumroute (25 km)
Ter ere van het 25-jarig jubileum van Fietsclub WTC Wespelaar werd een speciale fietsroute uitgezet. Deze route biedt een unieke kans om samen met andere fietsliefhebbers te genieten van de mooiste plekjes in de omgeving.
vertrek: café De Warande (Dijkstraat 63)
bewegwijzering: witte zeshoekige borden met rode opdruk
Jubileumroute 25 km | Fietsknooppunt.be
Jubileumroute 25 km | Fietsknooppunt (pdf)
Jan Primus fietsroute (73,5 km)
© Christiaan De Bom
Vertrek aan het station in Haacht en fiets afwisselend door akkerlanden, bosrijke gebieden, holle wegen en tussen historische gebouwen. Proef onderweg het Primusbier in één van de fietscafés langs de route. Wie wil kan de route inkorten of in twee delen tussen de knooppunten 62 en 66. In het zuidelijke deel zitten flink wat hoogtemeters; het noordelijke deel is veel vlakker.
vertrek: station Haacht (Provinciesteenweg 22)
Jan Primusroute (toerismevlaamsbrabant.be)
Niet-bewegwijzerde fietsroutes
Download of print de route.
Belpop Bonanza fietsroute (21,1 km)
Een heerlijke route langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Haacht. De muzikale geschiedenis van Haacht is groot en bijzonder. Twee olijke muziekfreaks (J. Delvaux & J. Dewit) met een specialisatie in Belgische popmuziek, nemen je mee langs 10 plaatsen waar ze tekst en uitleg geven bij de mooiste verhalen over Haacht.
Je ontsluit de verhalen via de QR-code die je vindt op de 10 genummerde plaatsen langsheen de route.
vertrek: kerk Wespelaar (Grote Baan 63)
BELPOP Bonanza fietsroute | Fietsknooppunt.be
BELPOP Bonanza fietsroute | Fietsknooppunt (pdf)
Nieuw in Haacht: Belpop Bonanza fiets- en wandelroute - Gemeente Haacht
Landbouwleerroute Langs Haachtse velden (34 km)
Langs Haachtse Velden is meer dan zomaar een fietsroute. Het is een leerrijk traject voor jong en oud, waarbij je op interactieve wijze kennismaakt met de eigenheden en verscheidenheid van de landbouw in Haacht. Via 11 aantrekkelijke infopanelen langs de route geven onze landbouwers en bierbrouwers je met terechte fierheid inzicht in het vak dat zij met hart en ziel beoefenen, en leer je welke lokale specialiteiten hier worden geteeld.
Op elk bord staat linksonder een meerkeuzevraag; het antwoord vind je telkens op de zijkant van het bord.
vertrek: 3 startplaatsen
- Brasserie Brouwershof (Provinciesteenweg 10)
- parkeerterrein Lombaarden (Lombaardenlaan)
- ingang kloostertuin Tildonk (Kruineikestraat 5) - parkeren kan in de Kouterstraat
Landbouwleerroute | Fietsknooppunt.be
Landbouwleerroute | Fietsknooppunt (pdf)
Kaartje 'Langs Haachtse velden'
Monumentenroute Haacht-Wakkerzeel (13,6 km)
Verken de boeiende geschiedenis van Haacht tijdens een rustgevende fietstocht van dertien kilometer, langs enkele historische bezienswaardigheden en interessante locaties tussen Haacht en Wakkerzeel.
Begin je ontdekkingstocht bij de locatie van de Heerlyckheid van Roost aan de Hansbrugweg. Op deze locatie stond vanaf de veertiende eeuw een kasteel, strategisch gelegen op de grens tussen de invloedsferen van Mechelen en Leuven. De fundamenten zijn nog grotendeels ter plaatse bewaard.
vertrek: Hansbrugweg Haacht
Monumentenroute Haacht-Wakkerzeel | Fietsknooppunt.be
Monumentenroute Haacht-Wakkerzeel | Fietsknooppunt (pdf)
Kaartje 'Duik in het Haachtse verleden'
Fietsroute Bunkers Binnenste Buiten (30 km)
© Regionaal Landschap Dijleland
Ontdek de KW-linie van op je fiets! Bunkers Binnenste Buiten is een leuke fietstocht van 30 km die op een gezapig tempo de verdedigingslinie doorkruist door Haacht, Herent en Kampenhout.
vertrek: station Wespelaar
Info over de fietsroute Bunkers Binnenste Buiten
Kaartje fietsroute Bunkers Binnenste Buiten
Andere fietsroutes die in Haacht passeren
- Dijlevalleiroute (68 km)
- Brouwersroute (51 km)
- Witte goudroute Oost (48 km)
- Damiaanroute (langs Dijlelinie) (44 km)
- Linieroute (56,4 km)
MTB route Haacht (lussen van 9, 11 en 24 km)
vertrek: Sporthal Den Dijk in Wespelaar
Folder mountainbikeroute Haacht
Oorlogserfgoed
Antitankgrachtwandeling (9 km of 11,5 km)
Wat ooit een stevige verdedigingslinie was tegen Duitse troepen, is vandaag een mooi stukje natuurgebied. De Antitankgracht maakte deel uit van de KW-linie die de Duitsers moest tegenhouden in 1940. De diepe brede gracht zit nu vol waterleven. De verlaten bunkers zijn de vaste overwinteringsplek van grootoorvleermuizen. De Antitankgracht en het aangrenzende Haachts Broek is een prachtig wandelgebied met bruggetjes en knuppelpaden.
vertrek:
- Antitankgracht langs Keerbergsesteenweg (vlak voor brug over Dijle)
- Vrijetijdscomplex Den Dijk (Dijkstraat 1 in Wespelaar)
Antitankgrachtwandeling | Wandelknooppunt.be
Antitankgrachtwandeling (toerismevlaamsbrabant.be)
Antitankgracht - Haachts Broek | Natuurpunt
Bunkerwandeling (8,9 km)
De KW-linie is een van de verdedigingslinies die net voor de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd om België te beschermen tegen een Duitse inval. Ze bestond uit meer dan vierhonderd bunkers en liep dwars door België. Op het grondgebied van Haacht vinden we ongeveer vijftig van deze bunkers terug. De bunkers staan op slechts 400 meter van elkaar, binnen gezichtsveld. Naast deze bunkers zijn er in het landschap nog veel overblijfselen van deze verdedigingslinie zichtbaar, zoals de Antitankgracht, loopgraven en schietputten.
vertrek: Oude Hansbrug (Hansbrugweg Haacht)
Bunkerwandeling | Wandelknooppunt.be
Bunkerwandeling / Wandelknooppunt (pdf)
Loopgravenwandeling (8,8 km)
Tijdens de zoektocht naar restanten van het oorlogserfgoed in Haacht werd in het natuurgebied Haachts Broek een netwerk van bijna 700 meter aan loopgraven uit 1940 ontdekt. Via deze wandeling kan je ze ontdekken. Onderweg vind je vijf infopanelen met meer info.
vertrek: Vrijetijdscomplex Den Dijk (Dijkstraat 1)
Loopgravenwandeling | Wandelknooppunt.be
Loopgravenwandeling | Wandelknooppunt (pdf)
Fietsroute Bunkers Binnenste Buiten (30 km)
Ontdek de KW-linie van op je fiets! Bunkers Binnenste Buiten is een leuke fietstocht van 30 km die op een gezapig tempo de verdedigingslinie doorkruist door Haacht, Herent en Kampenhout.
vertrek: station Wespelaar
Info over de fietsroute Bunkers Binnenste Buiten
Kaartje fietsroute Bunkers Binnenste Buiten
Belgium Battlefield of Europe
Oorlogserfgoed Doorgrond | Belgium Battlefield of Europe
Op zoek naar meer info over oorlogserfgoed?
kwlinie.be
haacht.be/oorlogserfgoed-doorgrond
Wandel- en fietskaarten
Aan het onthaal kan je enkele wandel- en fietskaarten kopen.
-
- Landschapswandelingen Noord-Hageland (9 euro)
- Grote Routepaden
- GR Streek Dijleland (19,50 euro)
- GR Streek Groene Gordel (19,50 euro)
- GR Streek Hageland (19,50 euro)
- Kaarten Wandelnetwerk Vlaams-Brabant
- Demer en Dijle (9 euro)
- Hagelandse Heuvels en Valleien (9 euro)
- Brabantse Kouters (9 euro)
- Brabantse Wouden (9 euro)
- Getevallei (9 euro)
- Fietsnetwerk Vlaams-Brabant (7 euro)
- Fietskaart Groote Oorlog (2 euro)
- Bunkers Binnenste Buiten (2 euro)
Documenten
- Belpop-Bonanza fiets- en wandelroute [2,9Mb] (pdf)
- Bomenwandeling (artikel uit Haacht Info oktober 2015) [341,1Kb] (pdf)
- Brochure Monumentenwandeling Tildonk [2,3Mb] (pdf)
- Brochure monumentenwandeling Wespelaar [29,5Mb] (pdf)
- Bunkerwandeling [1,5Mb] (pdf)
- Duik in het Haachtse verleden (Open Monumentendag 2023) [1,1Mb] (pdf)
- Fotozoektocht 2016 [1,7Mb] (pdf)
- Fotozoektocht 2017 [2Mb] (pdf)
- Fotozoektocht 2018 [1,7Mb] (pdf)
- Fotozoektocht 2019 [3,2Mb] (pdf)
- Fotozoektocht 2022 (inclusief antwoorden) [2,7Mb] (pdf)
- Fotozoektocht 2023 (inclusief antwoorden) [3,4Mb] (pdf)
- Geocache - instructies [46,5Kb] (pdf)
- Geocache - formulier [105,1Kb] (pdf)
- Jubileum fietsroute [387,2Kb] (pdf)
- Kunstdorpwandeling (artikel uit Haacht Info november 2015) [241,6Kb] (pdf)
- Landbouwleerroute [471,2Kb] (pdf)
- Lipsewandeling (artikel uit Haacht Info september 2015) [637,5Kb] (pdf)
- Loopgravenwandeling [1,1Mb] (pdf)
- Lipsewandeling (folder Vlaams-Brabant) [3,2Mb] (pdf)
- Mountainbikeroute Haacht (folder) [927Kb] (pdf)
- Mountainbikeroute Haacht (plan) [1,1Mb] (pdf)
- Natuurleerpad [2,1Mb] (pdf)
- Winterwandeling [1,9Mb] (pdf)
- Fietsroute_Aspergeroute [119,3Kb] (pdf)
- Fietsroute_Belpop Bonanza Haacht [118,6Kb] (pdf)
- Fietsroute_Bunkers Binnenste Buiten [1,5Mb] (pdf)
- Fietsroute_Jubileumroute [114,9Kb] (pdf)
- Fietsroute_Langs Haachtse Velden [122,4Kb] (pdf)
- Fietsroute_Monumentenroute Haacht-Wakkerzeel [103,8Kb] (pdf)
- Wandelroute_Bloesemwandeling [91,4Kb] (pdf)
- Wandelroute_Brouwerswandeling [95,2Kb] (pdf)
- Wandelroute_Bunkerwandeling [117,1Kb] (pdf)
- Wandelroute_Haachtse Schatten wandeling [125,2Kb] (pdf)
- Wandelroute_Loopgravenwandeling [100,4Kb] (pdf)
- Wandelroute_Monumentenwandeling Haacht-Wakkezeel [119Kb] (pdf)
- Wandelroute_Monumentenwandeling Tildonk [95,3Kb] (pdf)
- Wandelroute_Monumentenwandeling Wespelaar [96Kb] (pdf)
- Wandelroute_Natuurleerpad [103,7Kb] (pdf)
- Wandelroute_Tour Elentrik Wakkerzeel [115,6Kb] (pdf)
- Wandelroute_Wespelaar-Wakkerzeel wandeling [113,7Kb] (pdf)
- Wandelroute_Winterwandeling [102,7Kb] (pdf)