Alle slachtingen die in een slachthuis gebeuren, moeten daar aangegeven worden. Wil je een particuliere slachting buiten het slachthuis (laten) uitvoeren, dan kan je voor het slachtbewijs op het gemeentehuis terecht. In Haacht kost dit 20 euro.
Wil je als particulier een dier slachten, dan moet je die slachting registreren.
Voorwaarden
- Grote dieren (paarden, runderen) moeten in het slachthuis geslacht worden.
- Varkens, geiten en schapen mogen thuis geslacht worden. Ook deze slachting moet je registreren.
- Voor het slachten van kippen, konijnen en klein wild is geen toelating nodig.
Procedure
Kies je voor een particuliere slachting buiten het slachthuis, dan moet je elke slachting persoonlijk aangeven bij het gemeentebestuur - minstens 2 werkdagen vóór de slachting. Vergeet niet het sanitelnummer of oornummer van het te slachten dier mee te brengen.
Wat meebrengen
- Identiteitskaart.
- Sanitelnummer va het dier