Per 4000 inwoners is er een wijkagent. Petra Janssens coördineert de drie wijkteams: Haacht, Boortmeerbeek en Keerbergen.
Klik hier voor de wijkagent per straat
Wat doet de wijkagent?
- controleren van een adreswijziging
- taken in opdracht van het parket, bijvoorbeeld een verhoor afnemen of een deurwaarder assisteren
- het onthaal van het politiekantoor bemannen
- toezicht houden op de markt of bij evenementen
- deelnemen aan een dringende interventie
- patrouilleren door de wijk
- bemiddelen bij burengeschillen
- voeling houden met wat er leeft in je wijk
Hoe kan ik de wijkagent bereiken?
Het kantoor van het wijkteam vind je aan de R. Van de Sandelaan 7 in Haacht, schuin tegenover de ingang van het hoofdkantoor, in één van de voormalige rijkswachterswoningen achter het postkantoor.
Wanneer contacteer je de wijkagent en wanneer 101?
- Voor dringende zaken bel je 101, bijvoorbeeld een verkeersongeval, een diefstal of een verdacht persoon. Ook wanneer je een sluikstorter aan het werk ziet, bel je best 101. Sluikstorten is een heel specifiek, maar moeilijk op te lossen probleem. Als de politie een dader op heterdaad kan betrappen, is de kans op succes veel groter. Bij aangiftes achteraf zijn er immers zelden sporen om de dader terug te vinden.
- In andere gevallen contacteer je het wijkteam via 016 / 55 16 60 of pz.bhk.wijk@police.belgium.eu.
Maak een afspraak voor niet-dringende aangiftes
Sinds 1 maart 2020 verlopen de meeste aangiftes of klachten op afspraak. Het gaat om aangiftes die niet dringend zijn en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen. Maak een afspraak via de website www.politiezonebhk.be.
Heb je geen internet of twijfel je of je aangifte moet doen? Contacteer team Onthaal op 016 / 55 16 60 van maandag tot vrijdag tussen 8 en 17 uur. Een medewerker kan je adviseren en eventueel een afspraak voor je maken.
Diefstalpreventie
Elke inwoner van onze politiezone kan een beroep doen op diefstalpreventieadvies, gratis en vrijblijvend. De diefstalpreventieadviseur komt langs en maakt een lijst op met acties om je woning beter te beveiligen.
Voor wie?
- Slachtoffers van inbraak
- Bouwers of verbouwers: sommige maatregelen zijn heel eenvoudig en veelal zonder meerkost te voorzien op het moment dat je (ver)bouwt. Dit bespaart je achteraf tijd, geld en moeite.
- Iedereen: particulieren, scholen, bedrijven, horeca, ...
Wat kan je verwachten?
- Tips voor een betere beveiliging: het is een misvatting dat inbraakbeveiliging veel geld kost. Met eenvoudige ingrepen kan je al een heel verschil maken. Voor de meer prijzige maatregelen zijn er vaak overheidspremies te verkrijgen.
- Controle van het bestaande hang- en sluitwerk op ramen, deuren, poorten, daken, keldergaten, ventilatieroosters,…
- Objectieve en onafhankelijke beoordeling: het staat je achteraf volledig vrij in welke mate je jouw woning beveiligt tegen inbraken.
Wat kan je niet verwachten?
- Een doorverwijzing naar handelaars of uitvoering van voorgestelde werken.
- Een exacte prijsberekening van de beveiliging.