Het huidige meerjarenplan stelt informatieverspreiding voor de jeugd als prioriteit. Erkende jeugdwerkvormen kunnen tot 275 euro aan kosten die hiervoor gemaakt worden, terugvorderen van de gemeente.
Een aanvraag tot terugbetaling dient vergezeld te zijn van de facturen/rekeningen van de gemaakte onkosten en van een voorbeeld van hetgeen gemaakt is.
Reglement
Artikel 1
§1: Een aanvraag tot het bekomen van ondersteuning van informatieverspreiding moet komen van een door de gemeente erkende jeugdwerkvorm.
§2: De informatie moet relevant zijn en kaderen binnen de werking en organisatie van activiteiten en evenementen van de jeugdwerkvorm.
§3: Om aanvraag te kunnen doen van een terugbetaling van aangewende middelen om informatie te verspreiden dient steeds een factuur bij de aanvraag binnengebracht te worden, alsook een bewijsstuk van wat er gemaakt is (cf. art. 2).
§4: Alle aanvragen die afwijken van bovenvermelde voorwaarden kunnen afzonderlijk, bij hoge uitzondering door het college van burgemeester en schepenen behandeld worden op voorstel van de jeugddienst.
Artikel 2
§1: De aanvraag tot terugbetaling van middelen aangewend ter verspreiding van informatie wordt ingediend op een daartoe bestemd formulier dat ter beschikking ligt op de jeugddienst of op de gemeentelijke website gedownload kan worden.
§2: Onder deze aangewende middelen vallen: het laten maken van drukwerk, op het gemeentehuis of elders, het aankopen van borden en verf voor het maken van eigen infoborden voor het gebruik van de gemeentelijke infoportieken.
Ook de kosten gemaakt voor het aankopen, ontwerpen en onderhouden van een website vallen onder de aangewende middelen ter verspreiding van informatie. Hieronder vallen:
- aankoop domeinnaam
- verlenging domeinnaam
- webdesign
Om voor deze subsidie in aanmerking te komen mag de website niet gedeeld worden met promotie van commerciële producten en diensten.
Enkel facturen opgemaakt door externe personen en bedrijven kunnen ingebracht worden.
§3: de aanvraag tot terugbetaling moeten vergezeld worden van de volgende gegevens op het daartoe bestemde formulier, dat ondertekend wordt door de afgevaardigde van de erkende jeugdvorm.
- Naam en adres van de jeugdwerkvorm
- Naam en adres van de afgevaardigde van de jeugdwerkvorm
- Bankrekening van de jeugdwerkvorm waarop de eventuele terugbetaling kan uitbetaald worden.
- Datum, plaats en aard van de activiteit.
- De middelen die gebruikt werden om de informatie te verspreiden + aantallen.
- Bij de aanvraag moet steeds een geldige factuur bijgevoegd zijn.
- Bij een aanvraag tot terugbetaling moet ook steeds een bewijs van wat er gemaakt is bijgevoegd worden.(voorbeeld, affiche, flyer, folder, foto van een infobord)
§4: Het aanvraagformulier moet ingevuld terugbezorgd worden aan de jeugddienst voor het eind van de maand volgend op de maand waarin de activiteit/evenement plaatsvond. Aanvragen die later werden ingediend kunnen niet meer in aanmerking genomen worden
Artikel 3
Het maximum bedrag dat een jeugdwerking terugbetaald kan krijgen is beperkt per jaar:
- 275 euro voor de jeugdbewegingen en jeugdclubs;
- 150 euro voor het jeugdmuziekatelier en de jeugdafdelingen van de muziekverenigingen.
De verdeling gebeurt dus als volgt (totaal: 2.100 euro):
- Jeugdbewegingen
- Chiro Haacht: 275 euro
- Chiro Wespelaar: 275 euro
- Scouts Haacht-station: 275 euro
- KLJ Wakkerzeel: 275 euro
- KLJ Tildonk: 275 euro
- JOAC: 275 euro
- Jeugdmuziekatelier
- De Noteboom: 150 euro
- Jeugdafdelingen van de muziekverenigingen
- Koninklijke harmonie Sint-Remigius: 150 euro
- Koninklijk harmonieorkest Sint-Cecilia: 150 euro
Artikel 4
De jeugdwerkvorm kan gratis adverteren op de gemeentelijke website onder de katern jeugd.
Hiervoor dient de jeugdwerkvorm een e-mail te sturen naar de Jeugddienst met in bijlage de tekst waarmee de jeugdwerkvorm wil adverteren op de site. De Jeugddienst beslist of de informatie relevant is en of deze op de website kan verschijnen.
Artikel 5
Het gebruik van de infoportieken is eveneens gratis. Voor het gebruik van de infoportieken dient de jeugdwerkvorm het desbetreffende reglement te volgen.