Sitemap@E-loketPrintContact
OCMW


Lees onze brochure
 
Contacteer ons

Wespelaarsesteenweg 41, 3150 Haacht
Tel: 016 61 91 11
Fax: 016 60 72 53
E-mail:

Kom bij ons langs
voormiddag namiddag
maandag 09.00 - 12.00 uur gesloten
dinsdag 09.00 - 12.00 uur 17.00 - 19.00 uur
woensdag 09.00 - 12.00 uur gesloten
donderdag 09.00 - 12.00 uur gesloten
vrijdag 09.00 - 12.00 uur gesloten
 
Nieuws
  Mantelzorg: besparen op centen, niet op mensen
  Vrijwilligers gezocht! Er zijn nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest voor geweld als vandaag. Om deze vluchtelingen te helpen in hun zoektocht naar een geschikte woning, zoekt het OCMW vrijwilligers. Lees hier meer.
 
Leer ons kennen!
  Leer onze medewerkers kennen
  Welke diensten hebben wij in huis
  Laat je vervoeren
  Werken als vrijwilliger bij het OCMW
  Reglementen en verordeningen
  Heb je een klacht
  OCMW-bestuur
  Verslagen van de vergaderingen van de OCMW-raad
  Jaarverslagen 
  Historiek
  Vacatures


In de kijker
 Woningbouwproject. Het OCMW werkt samen met Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo) om in de Terwilgenstraat in Wespelaar kwalitatieve en betaalbare woningen te bouwen. Meer informatie over het project lees je hier.
   
 Jaarmarkt. Elke woensdag kan je in Haacht naar de markt. Op zondagvoormiddag 2 oktober is het jaarmarkt. Van zaterdag 1 tot dinsdag 4 oktober staat de kermis op het marktplein.
   
 Theater. Zaterdag 8 oktober kan je naar de voorstelling Pijpenstelen van Theater Magie. De opbrengst gaat naar Think Pink, de nationale borstkankercampagne.
  
 Nacht van de Duisternis. Op zaterdag 8 oktober doven verschillende gemeenten de openbare verlichting. In het centrum van Wakkerzeel blijft de straatverlichting uit en in heel Haacht doven we de klemtoonverlichting. Het ideale moment om te genieten van de rust en gezelligheid van een donkere nacht.
  
 Dag van de Jeugdbeweging. Op vrijdag 21 oktober is alle jeugd na schooltijd welkom in park Den Breughel voor spel, avontuur en lekkers. Trek zeker je uniform aan. Lees hier meer.
    

 Hartveilig. Op dinsdag 25 oktober organiseert de dienst Welzijn een cursus reanimeren en defibrilleren. Je leert er om de elektroden aan te brengen en de instructies van het AED-toestel op te volgen. In Haacht zijn er zeven AED-toestellen. De cursus is gratis maar inschrijven is verplicht.

     

 Plantjesweekend. Vrijwilligers verkochten de afgelopen dagen 2.080 plantjes ten voordele van Kom op tegen Kanker.  Hiermee is het streefdoel en het record van 2015 - toen werden er 1.760 plantjes verkocht - ruimschoots overtroffen.

  
 Slaapwel. Ruim tien jaar lang kampte toenmalig Radio 2-journalist, leraar en zanger Kris Baert met slaapproblemen. Hij zag uiteindelijk maar één oplossing: de slaappil. In zijn voorstellingen Hoe slapen weer een zaligheid werd op donderdag 6 oktober vertelt hij het hele verhaal.
  
 Bezoek EcoWerf. De gemeentelijke Milieuadviesraad (MAR)  organiseert op 12 oktober een gratis uitstap naar de stortbunkers, de gft-composteerinstallatie en de transportsite van EcoWerf in Wilsele. Inschrijven kan tot de plaatsen vol zijn of tot ten laatste 30 september.
   

 Fit in je hoofd. Zit alles even tegen? Ervaar je veel stress en wil je meer energie en plezier in het leven? Schrijf je in voor een gratis workshop en leer hoe je je veerkracht kan trainen. De sessie van 10 oktober is volzet, de dienst Welzijn organiseert nog een extra workshop.

  
 Kruineikebrug. Begin september hervatten de werken aan de omgeving van Kruineikebrug. Op termijn komt er een tweede brug en zal er betere ontsluiting zijn van het bedrijventerrein Hambos naar de N26 Leuven-Mechelen. Lees hier meer.
   
 Fotohokje. Wie een pasfoto nodig heeft kan hiervoor vanaf nu gewoon op het gemeentehuis terecht. In een fotohokje kan je er tegen betaling een geldige pasfoto laten nemen.
  
 Sporteldag. Dit najaar staat er voor de Haachtse Senioren heel wat op het programma. Sporteldag Blankenberge (23/9), Seniorendansnamiddagen (29/9 en 24/11), Houden Van ... Griffelrock (27/9) en de Seniorenfeesten (11, 13 en 14 oktober). Lees hier meer informatie.
    
 Plastics sorteren. De roze zak voor inzameling van zachte plastics is te koop op de verkoopplaatsen van de pmd-zakken en op de EcoWerf-containerparken. Lees hier meer over het sorteren en recycleren van harde en zachte plastics.
 
 Afvalcontainer. EcoWerf vraagt aan inwoners om hun container steeds met gesloten deksel aan te bieden. Binnenkort worden foutief aangeboden containers niet geledigd en krijgen ze een oranje sticker. Lees hier meer.
     
Oudere nieuwsberichten >>


Meldingsformulier

Het bestuur vergadert
Gemeenteraad 26 september
persnota
Schepencollege 15 september persbericht 


Openingsuren

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv