Sitemap@E-loketPrintContact
Inschrijvingen Speelewei en Grabbelpas gestart
Sinds donderdag 18 april kan er worden ingeschreven voor de speelpleinwerking en de Grabbelpas-activiteiten die tijdens de zomervakantie doorgaan. Wie al eerder deelnam aan gemeentelijke activiteiten, kan inschrijven via Grabbis. Is dit de eerste keer? Neem dan eerst contact op met de jeugddienst om de gegevens van uw kind door te geven.

Alle informatie over het speelplein en de Grabbelpas vindt u door op onderstaande logo's te klikken.

                                      
In de kijker
 Klimaatraad. Een gezonde en leefbare gemeente: het is een uitdaging die ons allemaal raakt. We leven, wonen, ontspannen en werken allemaal op dezelfde aarde. De klimaatraad, een groep geëngageerde inwoners, komt op donderdag 3 november om 20.00 uur samen. Iedereen is welkom om mee te praten en denken!
  

 OVAM. Op 16 september 2016 keurde de Vlaamse Regering het uitvoeringsplan voor het huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval goed. meer informatie lees je op de website van OVAM.

 
 Fit in je hoofd, goed in je vel. Wegens groot succes organiseert de dienst Welzijn dit najaar een derde sessie van deze boeiende en gratis workshop op woensdag 30 november. Je leert er in tien eenvoudige tips je veerkracht boosten. Inschrijven kan via of 016 26 94 38.
    

 Zwerfvuil. Vorig weekend gingen acht verenigingen op stap en verzamelden samen 70 zakken met 320 kilo zwerfvuil. Dankjewel aan alle vrijwilligers van PR Cantadylia Haacht, Karibuni Haacht-Station, MTB Ha8 vzw, Scouts en gidsen Haacht-Station, KVLV Tildonk, Natuurpunt Haacht, Chiro Wespelaar en KLJ Wakkerzeel.

    
 Grote Verkeersquiz. Fris je kennis van de wegcode op! Online deelnemen kan van maandag 17 oktober tot en met woensdag 30 november. Wie minstens 14/20 haalt maakt kans op een reischeque van 1000 euro of één van de tientallen andere mooie prijzen!
   
 Herfstvakantie. Sportievelingen kunnen tijdens de vakantie hun hartje ophalen: skiën op een indoor piste, grenzen verleggen op een hoogteparcours en dansen zoals de sterren. Voor stille genieters staan Roefel Doefel (kindertheater) en Zootropolis en FC De Kampioenen (film) op het programma.
   
 Afvalkalender wijzigt. Efficiëntere inzamelrondes betekent minder uitstoot. Daarom pakt EcoWerf de huis-aan-huisinzameling vanaf januari 2017 anders aan. In de tweede helft van december ontvang je de nieuwe afvalkalender, met alle info over de inzameldagen van 2017.
 
 Rode neuzen. Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen; de actie Rode Neuzen Dag wil deze jongeren steunen. Ook Haacht steunt Rode Neuzen Dag! schaart zich achter deze campagne. Aan het onthaal van dienstencentrum Den Breughel en het OCMW kan je een rode neus kopen (5 euro) en op zaterdag 19 november ondernemen de jeugdverenigingen een gekke actie. Organiseer je zelf een actie? Laat dit dan weten aan onze dienst Welzijn.
  

 Hartveilig. Op dinsdag 25 oktober organiseert de dienst Welzijn een cursus reanimeren en defibrilleren. Je leert er om de elektroden aan te brengen en de instructies van het AED-toestel op te volgen. In Haacht zijn er zeven AED-toestellen. De cursus is gratis maar inschrijven is verplicht.

 
 Hop-la! staat voor ‘Haachtse OPvang - LAgere scholen’ en organiseert de buitenschoolse opvang in de gemeente Haacht. De organisatie heeft vacatures voor begeleider buitenschoolse opvang in Wakkerzeel, Haacht en Haacht-Station.
 
 Woningbouwproject. Het OCMW werkt samen met Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo) om in de Terwilgenstraat in Wespelaar kwalitatieve en betaalbare woningen te bouwen. Meer informatie over het project lees je hier.
     
 Kruineikebrug. Begin september hervatten de werken aan de omgeving van Kruineikebrug. Op termijn komt er een tweede brug en zal er betere ontsluiting zijn van het bedrijventerrein Hambos naar de N26 Leuven-Mechelen. Lees hier meer.
   
 Plastics sorteren. De roze zak voor inzameling van zachte plastics is te koop op de verkoopplaatsen van de pmd-zakken en op de EcoWerf-containerparken. Lees hier meer over het sorteren en recycleren van harde en zachte plastics.
 
Oudere nieuwsberichten >>


Meldingsformulier

Het bestuur vergadert
Gemeenteraad 24 oktober persnota
Schepencollege 29 september persbericht


Openingsuren

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv