Sitemap@E-loketPrintContact
Aanvraag elektronische identiteitskaart via spoedprocedure

De aanvraag van een elektronische identiteitskaart via spoedprocedure kan onder andere nuttig zijn in de volgende gevallen:

- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen reispas voor nodig), maar u bent niet meer in het bezit van uw identiteitskaart wegens diefstal of verlies
- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen 
reispas voor nodig), maar u heeft geen gevolg gegeven aan de oproep van uw gemeente om een basisdocument in te vullen om een nieuwe identiteitskaart te bekomen;
- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen 
reispas voor nodig), maar u heeft nagelaten de nieuwe elektronische identiteitskaart, die voor u klaar lag op het gemeentehuis, op te halen, en de kaart werd bijgevolg geannuleerd door het gemeentebestuur.

Hoe gebeurt de aanvraag van een elektronische identiteitskaart via spoedprocedure en hoeveel kost het?

Er bestaan 2 verschillende procedures: de dringende procedure en de zeer dringende procedure.

 

In de kijker
 Woningbouwproject. Het OCMW werkt samen met Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo) om in de Terwilgenstraat in Wespelaar kwalitatieve en betaalbare woningen te bouwen. Meer informatie over het project lees je hier.
   
 Jaarmarkt. Elke woensdag kan je in Haacht naar de markt. Op zondagvoormiddag 2 oktober is het jaarmarkt. Van zaterdag 1 tot dinsdag 4 oktober staat de kermis op het marktplein.
   
 Theater. Zaterdag 8 oktober kan je naar de voorstelling Pijpenstelen van Theater Magie. De opbrengst gaat naar Think Pink, de nationale borstkankercampagne.
  
 Nacht van de Duisternis. Op zaterdag 8 oktober doven verschillende gemeenten de openbare verlichting. In het centrum van Wakkerzeel blijft de straatverlichting uit en in heel Haacht doven we de klemtoonverlichting. Het ideale moment om te genieten van de rust en gezelligheid van een donkere nacht.
  
 Dag van de Jeugdbeweging. Op vrijdag 21 oktober is alle jeugd na schooltijd welkom in park Den Breughel voor spel, avontuur en lekkers. Trek zeker je uniform aan. Lees hier meer.
    

 Hartveilig. Op dinsdag 25 oktober organiseert de dienst Welzijn een cursus reanimeren en defibrilleren. Je leert er om de elektroden aan te brengen en de instructies van het AED-toestel op te volgen. In Haacht zijn er zeven AED-toestellen. De cursus is gratis maar inschrijven is verplicht.

     

 Plantjesweekend. Vrijwilligers verkochten de afgelopen dagen 2.080 plantjes ten voordele van Kom op tegen Kanker.  Hiermee is het streefdoel en het record van 2015 - toen werden er 1.760 plantjes verkocht - ruimschoots overtroffen.

  
 Slaapwel. Ruim tien jaar lang kampte toenmalig Radio 2-journalist, leraar en zanger Kris Baert met slaapproblemen. Hij zag uiteindelijk maar één oplossing: de slaappil. In zijn voorstellingen Hoe slapen weer een zaligheid werd op donderdag 6 oktober vertelt hij het hele verhaal.
  
 Bezoek EcoWerf. De gemeentelijke Milieuadviesraad (MAR)  organiseert op 12 oktober een gratis uitstap naar de stortbunkers, de gft-composteerinstallatie en de transportsite van EcoWerf in Wilsele. Inschrijven kan tot de plaatsen vol zijn of tot ten laatste 30 september.
   

 Fit in je hoofd. Zit alles even tegen? Ervaar je veel stress en wil je meer energie en plezier in het leven? Schrijf je in voor een gratis workshop en leer hoe je je veerkracht kan trainen. De sessie van 10 oktober is volzet, de dienst Welzijn organiseert nog een extra workshop.

  
 Kruineikebrug. Begin september hervatten de werken aan de omgeving van Kruineikebrug. Op termijn komt er een tweede brug en zal er betere ontsluiting zijn van het bedrijventerrein Hambos naar de N26 Leuven-Mechelen. Lees hier meer.
   
 Fotohokje. Wie een pasfoto nodig heeft kan hiervoor vanaf nu gewoon op het gemeentehuis terecht. In een fotohokje kan je er tegen betaling een geldige pasfoto laten nemen.
  
 Sporteldag. Dit najaar staat er voor de Haachtse Senioren heel wat op het programma. Sporteldag Blankenberge (23/9), Seniorendansnamiddagen (29/9 en 24/11), Houden Van ... Griffelrock (27/9) en de Seniorenfeesten (11, 13 en 14 oktober). Lees hier meer informatie.
    
 Plastics sorteren. De roze zak voor inzameling van zachte plastics is te koop op de verkoopplaatsen van de pmd-zakken en op de EcoWerf-containerparken. Lees hier meer over het sorteren en recycleren van harde en zachte plastics.
 
 Afvalcontainer. EcoWerf vraagt aan inwoners om hun container steeds met gesloten deksel aan te bieden. Binnenkort worden foutief aangeboden containers niet geledigd en krijgen ze een oranje sticker. Lees hier meer.
     
Oudere nieuwsberichten >>


Meldingsformulier

Het bestuur vergadert
Gemeenteraad 26 september
persnota
Schepencollege 15 september persbericht 


Openingsuren

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv