Sitemap@E-loketPrintContact
OCMW-diensten
Wordt het tuinonderhoud wat te zwaar? Is het huishouden wat te moeilijk geworden? Of lukt het poetsen niet langer? Het OCMW kan je een helpende hand bieden! Hieronder een overzichtje van de thuisdiensten van het OCMW.

Lukt het je financieel niet om de touwtjes aan elkaar te knopen? Of denk je recht te hebben op een leefloon? Je kan je probleem in alle vertrouwen met een maatschappelijk assistent(e) bespreken!  De medewerkers van de sociale dienst staan voor je klaar! Zij hebben tevens een rijke ervaring opgebouwd om schulden aan te pakken, afbetalingsplannen te overleggen, te onderhandelen met schuldeisers en willen je graag helpen samen je budget te beheren.
 
Lees meer in onze brochure

De dienst huisvesting helpt je op weg met vragen rond wonen. Ze helpt je zoeken naar een goedkope woning, geeft advies bij huurproblemen, schrijft je in bij een sociaal verhuurkantoor, helpt je bij aanvragen voor een huursubsidie of een installatiepremie, … 

De dienst verwarmingstoelagen wil met jou onderzoeken of je recht hebt op een verwarmingstoelage van de federale overheid. Zij bekijkt samen met jou de voorwaarden, brengt de nodige formulieren in orde en bekijkt of er nog een premie is waarvan je gebruik kan maken.

Met vragen rond een opname in een rusthuis kan je contact opnemen met onze dienst rusthuizen. Wat is de onderhoudsplicht van de kinderen, wordt er een hypotheek genomen op het huis, wanneer komt het OCMW tussen, … De dienst legt het je haarfijn uit.

De dienst kandidaat-vluchtelingen staat op haar beurt mensen bij die zich als vluchteling willen laten erkennen en toegewezen werden aan het OCMW van Haacht. Gedurende de verschillende juridische procedures bekijkt zij het recht op huisvesting, recht op een eventuele financiële tegemoetkoming, … Tevens is deze dienst verantwoordelijke voor het lokale opvanginitiatief, waar kandidaat-vluchtelingen die gerechtigd zijn op materiële steun terecht kunnen.

De juridische dienst probeert samen met jou op zoek te gaan naar een haalbare oplossing bij juridische moeilijkheden. Mensen die een echtscheiding overwegen, die problemen hebben bij de huur van hun woning, met hun werkgever, met een aankoop, of die vragen hebben bij de verdeling van een erfenis, … kunnen rekenen op een eerstelijns juridisch advies. De juriste onderzoekt ook of je zo nodig recht hebt op een gratis advocaat.

De dienst arbeidsbegeleiding zoekt samen met jou naar een passende job, neemt contact op met bedrijven uit de buurt, kijkt na welke voordelen je als werknemer hebt, begeleidt je met het schrijven van sollicitatiebrieven en voorbereiden van sollicitatiegesprekken en zoekt desgewenst mee naar een geschikte opleiding. 

De dienst voor gezinsopvang begeleidt 13 onthaalouders in Haacht. Deze onthaalouders verzorgen voor ouders die uit werken gaan de dagopvang van kindjes tot 3 jaar.
Deze dienst is erkend en wordt gecontroleerd en gesubsidieerd door Kind & Gezin. De dienst baseert zich voor de facturatie van de opvangkosten op het attest inkomstentarief, dat wordt afgeleverd door Kind & Gezin. Je kan aan de verantwoordelijke het volledige reglement van deze dienst opvragen.

Het ocmw van Haacht  vindt een goede dienstverlening belangrijk. Ze engageert zich hiertoe via een charter
.

In de kijker
  Het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) biedt deskundige hulpverlening aan mensen met vragen en problemen.  In de antennepost in Wespelaar sluit op 22 december haar deuren. Lees hier meer
 
  Langs de Keerbergsesteenweg werden bomen verwijderd die in de boven hangende elektriciteitskabels groeiden. De bomen worden vervangen. Er is nog geen timing voor de heraanplanting, eerst wordt onderzocht welke beplanting hier het best past.
 
  Ga jij met Nieuwjaar vuurwerk gebruiken? Hiervoor heb je de toestemming van de gemeente nodig.  Tot en met 22 december kan je het formulier indienen.  Maar let op: vuurwerk is geen speelgoed! Lees hier meer over de gevaren.
   
  De gemeente zamelt kerstbomen in.  Verwittig ons ten laatste op maandag 5 januari.  Dan komen onze diensten om woensdag 7 januari jouw kerstboom ophalen. 
  
  Lydia Janssens stelt haar kunst voor.  Kom langs in dienstencentrum Den Breughel van 7 december 2014 tot vrijdag 23 januari en ontdek haar werk mixed media.
 
  Produceer jij zelf energie?  Weet dat je deze productie verplicht moet aangeven bij Eandis.  Je leest er hier meer over.
 
  De lokale politie strijdt tegen woninginbraken.  Hoe ze dat doen, kan je hier lezen. 
 
  Ben jij ook je kerstvakantie aan het plannen?  Leuke activiteiten voor de kinderen vind je in onze vakantiegids.
 
  Het OCMW van Haacht zoekt een verzorgende (m/v) in haar dienst gezinszorg.  Lees hier de vacature
   
  IGO organiseert in 2015 een samenaankoop spouw- en buitenmuurisolatie in het arrondissement Leuven en de gemeente Zaventem.  Meer informatie lees je hier.  Op donderdag 5 februari is er een infosessie in GC Den Breughel.
         
Oudere nieuwsberichten >>

Recente vergaderingen
van het bestuur

Gemeenteraad 15 december
Agenda

Schepencollege
11 december 
Verslag
  

  

Meer weten over het afschakelplan?  

 

meer over verkeershinder

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv