Sitemap@E-loketPrintContact
OCMW-diensten
Wordt het tuinonderhoud wat te zwaar? Is het huishouden wat te moeilijk geworden? Of lukt het poetsen niet langer? Het OCMW kan je een helpende hand bieden! Hieronder een overzichtje van de thuisdiensten van het OCMW.Lukt het je financieel niet om de touwtjes aan elkaar te knopen? Of denk je recht te hebben op een leefloon? Je kan je probleem in alle vertrouwen met een maatschappelijk assistent(e) bespreken!  De medewerkers van de sociale dienst staan voor je klaar! Zij hebben tevens een rijke ervaring opgebouwd om schulden aan te pakken, afbetalingsplannen te overleggen, te onderhandelen met schuldeisers en willen je graag helpen samen je budget te beheren.

De dienst huisvesting helpt je op weg met vragen rond wonen. Ze helpt je zoeken naar een goedkope woning, geeft advies bij huurproblemen, schrijft je in bij een sociaal verhuurkantoor, helpt je bij aanvragen voor een huursubsidie of een installatiepremie, … 

De dienst verwarmingstoelagen wil met jou onderzoeken of je recht hebt op een verwarmingstoelage van de federale overheid. Zij bekijkt samen met jou de voorwaarden, brengt de nodige formulieren in orde en bekijkt of er nog een premie is waarvan je gebruik kan maken.

Met vragen rond een opname in een rusthuis kan je contact opnemen met onze dienst rusthuizen. Wat is de onderhoudsplicht van de kinderen, wordt er een hypotheek genomen op het huis, wanneer komt het OCMW tussen, … De dienst legt het je haarfijn uit.

De dienst kandidaat-vluchtelingen staat op haar beurt mensen bij die zich als vluchteling willen laten erkennen en toegewezen werden aan het OCMW van Haacht. Gedurende de verschillende juridische procedures bekijkt zij het recht op huisvesting, recht op een eventuele financiële tegemoetkoming, … Tevens is deze dienst verantwoordelijke voor het lokale opvanginitiatief, waar kandidaat-vluchtelingen die gerechtigd zijn op materiële steun terecht kunnen.

De juridische dienst probeert samen met jou op zoek te gaan naar een haalbare oplossing bij juridische moeilijkheden. Mensen die een echtscheiding overwegen, die problemen hebben bij de huur van hun woning, met hun werkgever, met een aankoop, of die vragen hebben bij de verdeling van een erfenis, … kunnen rekenen op een eerstelijns juridisch advies. De juriste onderzoekt ook of je zo nodig recht hebt op een gratis advocaat.

De dienst arbeidsbegeleiding zoekt samen met jou naar een passende job, neemt contact op met bedrijven uit de buurt, kijkt na welke voordelen je als werknemer hebt, begeleidt je met het schrijven van sollicitatiebrieven en voorbereiden van sollicitatiegesprekken en zoekt desgewenst mee naar een geschikte opleiding. 

De dienst voor gezinsopvang begeleidt 13 onthaalouders in Haacht. Deze onthaalouders verzorgen voor ouders die uit werken gaan de dagopvang van kindjes tot 3 jaar.
Deze dienst is erkend en wordt gecontroleerd en gesubsidieerd door Kind & Gezin. De dienst baseert zich voor de facturatie van de opvangkosten op het attest inkomstentarief, dat wordt afgeleverd door Kind & Gezin. Je kan aan de verantwoordelijke het volledige reglement van deze dienst opvragen.


Het ocmw van Haacht  vindt een goede dienstverlening belangrijk. Ze engageert zich hiertoe via een charter
.

In de kijker
 Inwoners van Haacht kunnen vanaf dit jaar beroep doen op een voordeelcombiticket voor het festival Rock Werchter.  Lees er hier meer over.
  
  Zaterdag 22 november verzamelde mountainbike vereniging MTB Ha8 100 kg langs Haachtse mountainbikepaden tijdens hun zwerfvuilactie.  Lees hier meer. 
 
  Laat je op de blog van offon inspireren door lokale initiatieven van individuen, verenigingen, ondernemingen, ...
Meer informatie over het afschakelplan je hier lezen.
 
  Ontdek op donderdag 26 februari 2015 het GRUP ‘Dijlevallei van Werchter tot Bonheiden’ en het Sigmaplan 'Bovendijle'.  Kan je niet wachten, lees dan hier verder.
 
  Op zondag 23 november kookte de burgemeester in GC Den Breughel. Bekijk hier enkele sfeerbeelden.
 
  Van 6 tot 10 december organiseert Amnesty International haar jaarlijkse SchrijfmarathonSchrijf mee!
   
  Landelijke Thuiszorg opent op 1 december een CADO-huis in de Engelenburcht in Tildonk.  Ontdek hier wat CADO is.
 
  Op dinsdag 2 december kan je in GC Den Breugel terecht voor het Praatcafé Dementie.  Erik Stroobants heeft het over 'Dementie: de beleving van de familie".  Lees er hier meer over.
 
 Van 6 tot en met 14 december kan je je verwonderen in GC Den Breugel op de tentoonstelling International Glass Art Biennal 2014.  Lees er hier meer over.
 
  Op woensdag 17 december houdt de vzw Leuven Rechtdoor een  infoavond over de gelijknamige vliegtuigroute.  Lees hier de uitnodiging. Meer informatie over de vzw lees je op hun website.
 
  De kapitein en ik (kindertheater) op dinsdag 30 december in GC Den Breughel. In de herfstvakantie was de kapitein ziek, maar in de kerstvakantie komt hij wel bij ons op bezoek! Klik hier voor informatie.
 
   
  Waterwegen en Zeekanaal vernieuwt het verkeersknooppunt aan Kruineikebrug.  Lees er hier meer over.
     
  Binnenkort valt de afvalkalender in je bus.  Wil je de kalender liever digitaal? Download dan de app via Ecowerf. Klik hier voor meer informatie.
 
  Afvalpreventieweek van 22 tot 29 november
Heb jij ook genoeg van overtollige kilo’s afval.  Koken zonder of met restjes, de weg van je afval achter de schermen of het Geefplein.  Ontdek het aanbod van Ecowerf hier!
   
Oudere nieuwsberichten >>

Recente vergaderingen
van het bestuur

Gemeenteraad 15 december
Agenda

Gemeenteraad 24 november
Begeleidende nota
  

  

  

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv