Sitemap@E-loketPrintContact
OCMW-diensten
Wordt het tuinonderhoud wat te zwaar? Is het huishouden wat te moeilijk geworden? Of lukt het poetsen niet langer? Het OCMW kan je een helpende hand bieden! Hieronder een overzichtje van de thuisdiensten van het OCMW.

Lukt het je financieel niet om de touwtjes aan elkaar te knopen? Of denk je recht te hebben op een leefloon? Je kan je probleem in alle vertrouwen met een maatschappelijk assistent(e) bespreken!  De medewerkers van de sociale dienst staan voor je klaar! Zij hebben tevens een rijke ervaring opgebouwd om schulden aan te pakken, afbetalingsplannen te overleggen, te onderhandelen met schuldeisers en willen je graag helpen samen je budget te beheren.
 
Lees meer in onze brochure

De dienst huisvesting helpt je op weg met vragen rond wonen. Ze helpt je zoeken naar een goedkope woning, geeft advies bij huurproblemen, schrijft je in bij een sociaal verhuurkantoor, helpt je bij aanvragen voor een huursubsidie of een installatiepremie, … 

De dienst verwarmingstoelagen wil met jou onderzoeken of je recht hebt op een verwarmingstoelage van de federale overheid. Zij bekijkt samen met jou de voorwaarden, brengt de nodige formulieren in orde en bekijkt of er nog een premie is waarvan je gebruik kan maken.

Met vragen rond een opname in een rusthuis kan je contact opnemen met onze dienst rusthuizen. Wat is de onderhoudsplicht van de kinderen, wordt er een hypotheek genomen op het huis, wanneer komt het OCMW tussen, … De dienst legt het je haarfijn uit.

De dienst kandidaat-vluchtelingen staat op haar beurt mensen bij die zich als vluchteling willen laten erkennen en toegewezen werden aan het OCMW van Haacht. Gedurende de verschillende juridische procedures bekijkt zij het recht op huisvesting, recht op een eventuele financiële tegemoetkoming, … Tevens is deze dienst verantwoordelijke voor het lokale opvanginitiatief, waar kandidaat-vluchtelingen die gerechtigd zijn op materiële steun terecht kunnen.

De juridische dienst probeert samen met jou op zoek te gaan naar een haalbare oplossing bij juridische moeilijkheden. Mensen die een echtscheiding overwegen, die problemen hebben bij de huur van hun woning, met hun werkgever, met een aankoop, of die vragen hebben bij de verdeling van een erfenis, … kunnen rekenen op een eerstelijns juridisch advies. De juriste onderzoekt ook of je zo nodig recht hebt op een gratis advocaat.

De dienst arbeidsbegeleiding zoekt samen met jou naar een passende job, neemt contact op met bedrijven uit de buurt, kijkt na welke voordelen je als werknemer hebt, begeleidt je met het schrijven van sollicitatiebrieven en voorbereiden van sollicitatiegesprekken en zoekt desgewenst mee naar een geschikte opleiding. 

De dienst voor gezinsopvang begeleidt 13 onthaalouders in Haacht. Deze onthaalouders verzorgen voor ouders die uit werken gaan de dagopvang van kindjes tot 3 jaar.
Deze dienst is erkend en wordt gecontroleerd en gesubsidieerd door Kind & Gezin. De dienst baseert zich voor de facturatie van de opvangkosten op het attest inkomstentarief, dat wordt afgeleverd door Kind & Gezin. Het reglement kan je hier downloaden of opvragen bij onze dienst.

Het ocmw van Haacht  vindt een goede dienstverlening belangrijk. Ze engageert zich hiertoe via een charter
.

In de kijker
 Kruineikestraat tijdelijk afgesloten vanaf de Kruineikebrug tot aan de Kruineikeweg.
-   Eenrichtingsverkeer vanaf vrijdag 10 april in Kapelleweg, Hambosstraat en Waterstraat. Deze beslissing werd genomen na een analyse van de omleidingsweg en na overleg met de buurtbewoners.
- De bussen van lijn 284 volgen een omleiding. Op de website van De Lijn lees je meer over deze dienstverlening.
- Lees hier meer over de vernieuwing verkeersknooppunt Kruineikebrug
 
 Vrijdag 24 april. Fluxys laat weten dat op vrijdag 24 april het leidingnet van het compressiestation in Winksele wordt gespoeld. De werkzaamheden zullen een ganse dag duren. Dit kan geluidshinder veroorzaken in de buurt. Bij vragen kan je contact opnemen met de wachtdienst van het station: 016 60 01 21
 
 Afrika Filmfestival. Op zaterdag 25 april baadt Den Breughel in een Afrikaanse sfeer. Op het programma staan de kinderfilm Koemba en de film Life, Above All. Maar er is meer.
 
 Erfgoeddag. Op zondag 26 april kan je in Tildonk erfgoed ontdekken. Lees hier wat je er kan beleven.
 
  SYTYCD. In het nieuwste seizoen van de So You Think You Can Dance danst Julie Mannekens uit Haacht de pannen van het dak. Lees hier meer en steun haar via Facebook.
  
  Het twintigste treinkonvooi. Tussen Boortmeerbeek en Haacht konden tijdens de Tweede Wereldoorlog enkele Joodse gevangenen uit de trein ontsnappen. Om deze ontsnapping te herdenken, trok een delegatie naar Polen. Lees hier meer
 
 Tijd vliegt. Wie nog even wil terugvliegen in de tijd, kan de unieke collectie van Jos Reynaerts bewonderen in De Kast in dienstencentrum Den Breughel. Lees hier meer.
 
 Bacterievuur is vaak de onbekende boosdoener op appel- en perenbomen of sierstruiken die je in april het best kan waarnemen.
Voorkomen is beter dan genezen ... lees hier verder.
 
 The place to beer. Brouwerij Hof ten Dormaal zet zijn deuren open tijdens de Biermaand Vlaams-Brabant: van 24 april tot 25 mei. ook aan het onthaal van Den Breughel vind je informatie.
  
 Te koop. Wie graag meer wil weten over de verkoop van Studio 2000 kan terecht op onze website of op de website van Immoweb.
 
 Onroerend Erfgoed. In maart stelde het agentschap Onroerend Erfgoed een nieuw herkenningsteken voor het beschermd onroerend erfgoed voor. Lees er hier meer over.
 

 Met belgerinkel naar de Winkel. Van 25 april tot en met 30 mei neemt de gemeente opnieuw deel aan deze campagne. Zo moedigen we iedereen aan om vaker met de fiets of te voet boodschappen te doen. Lees er hier meer over. 

 

 Het "Haacht Net-team". Erger jij je aan zwerfvuil? De gemeente zoekt een aantal vrijwilligers die, op geregelde basis, de dorpskern van Haacht-centrum tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen mee willen net houden. Lees er hier meer over.

 

 Jouw kunst op de Open Bedrijvendag? Dat kan! Kom naar de informatieavond op donderdag 30 april en kom meer te weten. Of lees er hier over.

 
 Bevrijdingsdag. Op 8 mei is het exact 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Lees hier hoe we dit in Haacht herdenken.
  
Oudere nieuwsberichten >>

Recente vergaderingen
van het bestuur

Gemeenteraad 27 april
Persnota

Schepencollege 16 april
   Persbericht

  

Meer weten over het afschakelplan?  

 

meer over verkeershinder

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv