Sitemap@E-loketPrintContact
OCMW-diensten
Wordt het tuinonderhoud wat te zwaar? Is het huishouden wat te moeilijk geworden? Of lukt het poetsen niet langer? Het OCMW kan je een helpende hand bieden! Hieronder een overzichtje van de thuisdiensten van het OCMW.Lukt het je financieel niet om de touwtjes aan elkaar te knopen? Of denk je recht te hebben op een leefloon? Je kan je probleem in alle vertrouwen met een maatschappelijk assistent(e) bespreken!  De medewerkers van de sociale dienst staan voor je klaar! Zij hebben tevens een rijke ervaring opgebouwd om schulden aan te pakken, afbetalingsplannen te overleggen, te onderhandelen met schuldeisers en willen je graag helpen samen je budget te beheren.

De dienst huisvesting helpt je op weg met vragen rond wonen. Ze helpt je zoeken naar een goedkope woning, geeft advies bij huurproblemen, schrijft je in bij een sociaal verhuurkantoor, helpt je bij aanvragen voor een huursubsidie of een installatiepremie, … 

De dienst verwarmingstoelagen wil met jou onderzoeken of je recht hebt op een verwarmingstoelage van de federale overheid. Zij bekijkt samen met jou de voorwaarden, brengt de nodige formulieren in orde en bekijkt of er nog een premie is waarvan je gebruik kan maken.

Met vragen rond een opname in een rusthuis kan je contact opnemen met onze dienst rusthuizen. Wat is de onderhoudsplicht van de kinderen, wordt er een hypotheek genomen op het huis, wanneer komt het OCMW tussen, … De dienst legt het je haarfijn uit.

De dienst kandidaat-vluchtelingen staat op haar beurt mensen bij die zich als vluchteling willen laten erkennen en toegewezen werden aan het OCMW van Haacht. Gedurende de verschillende juridische procedures bekijkt zij het recht op huisvesting, recht op een eventuele financiële tegemoetkoming, … Tevens is deze dienst verantwoordelijke voor het lokale opvanginitiatief, waar kandidaat-vluchtelingen die gerechtigd zijn op materiële steun terecht kunnen.

De juridische dienst probeert samen met jou op zoek te gaan naar een haalbare oplossing bij juridische moeilijkheden. Mensen die een echtscheiding overwegen, die problemen hebben bij de huur van hun woning, met hun werkgever, met een aankoop, of die vragen hebben bij de verdeling van een erfenis, … kunnen rekenen op een eerstelijns juridisch advies. De juriste onderzoekt ook of je zo nodig recht hebt op een gratis advocaat.

De dienst arbeidsbegeleiding zoekt samen met jou naar een passende job, neemt contact op met bedrijven uit de buurt, kijkt na welke voordelen je als werknemer hebt, begeleidt je met het schrijven van sollicitatiebrieven en voorbereiden van sollicitatiegesprekken en zoekt desgewenst mee naar een geschikte opleiding. 

De dienst onthaalgezinnen begeleidt 25 onthaalouders in Haacht. Deze onthaalouders verzorgen voor ouders die uit werken gaan de dagopvang van kindjes tot 3 jaar.
Deze dienst is erkend en wordt gecontroleerd en gesubsidieerd door Kind & Gezin. De bijdrage van de ouders wordt bepaald op basis van hun inkomen.
Je kan aan de verantwoordelijke het volledige reglement van deze dienst opvragen.


Het ocmw van Haacht  vindt een goede dienstverlening belangrijk. Ze engageert zich hiertoe via een charter
.

In de kijker
  
  Vrijdag 31 oktober: filmfestival delicatessen
Ook dit jaar tonen we werk uit het Internationaal Kortfilmfestival in Leuven. Bekijk hier ons aanbod.
     
 Voorstelling De kapitein en ik geannuleerd (woensdag 29 oktober)
Wegens ziekte van één van de acteurs wordt de voorstelling geannuleerd.
Voor meer informatie over de terugbetaling kan u terecht bij het onthaal via het telefoonnummer 016 26 94 00
 
  Dreef weer open
Goed nieuws: fietsers en voetgangers kunnen terug gebruik maken van de Dreef.
  
  Ga (gerust) weg
De politie bindt de strijd aan tegen woninginbraken. Lees er hier meer over.
 
  Pmd-zakken goedkoper vanaf 1 januari 2015
Vanaf 1 januari 2015 betaal je voor een rol pmd-zakken 3 euro in plaats van 5 euro.  Waarom je best geen grote voorraad pmd-zakken koopt in 2014 lees je hier.
  

  Infoavond Site van Roost 
Ben je benieuwd naar de resultaten en hoe dit buurtpark er zal uitzien? Heb je vragen of opmerkingen? Kom naar de infoavond!
5 november om 20 uur in Dienstencentrum Den Breughel.

 
  Laat griep deze winter in de kou staan.
Griep is geen banale ziekte.  Lees hier meer over het griepvaccin.
 
  Wat te doen bij loslopende honden?
Lees hier wat agressie bij honden is,  waaraan je het kan herkennen en hoe je een val kan vermijden.
 
  Werken aan Kruineikebrug 
Maandag 20 oktober start Waterwegen en Zeekanaal met werken aan de Kruineikebrug in Tildonk.  Meer informatie vind je hier.
 
  Proactief keepen…, de toekomst?
Kom meer te weten over de toekomst van het keepen tijdens de trainersclinic op woensdag 19 november.
 
  Vacature bij Hop-la!
Hop-la! zoekt begeleider buitenschoolse kinderopvang (m/v) voor 6u / week.  Bekijk hier de vacature.
 

  Bekendmaking milieuvergunning (Grote Baan 276)
 De aanvraag ligt van 30 oktober tot en met 28 november 2014 ter inzage bij de milieudienst. 
Lees meer >>

   
  Zwerfvuilactie
Leden van Natuurpunt Haacht en zangkoor Cantadylia verzamelden 300 kg zwerfvuil.
Lees meer >>
  
  Schoolvoorstelling
Schoolkinderen uit Haacht bezochten GC Den Breughel.  Geboeid keken ze naar een voorstelling in het kader van Week van het Bos.
Lees meer >>
 
  Tweede oproep woningdelen
Hoe hindernissen bij woningdelen wegwerken? Kunnen anderen lessen trekken uit jouw project? Dien snel je project in!
Lees meer >>
  De Grote Verkeersquiz
Neem deel aan De Grote Verkeersquiz en maak kans op mooie prijzen.
  
  Kindergemeenteraad in Haacht
Op donderdag 2 oktober werd voor het eerst de Haachtse kindergemeenteraad opgericht.  Klara Torrekens (GBS Klimop) werd verkozen tot kinderburgemeester.
Lees meer >>
  
  Duurzaam beheer van biomassa(rest)stromen 2015-2020
Het ontwerp van dit actieplan ligt tot en met 21 november 2014 ter inzage op het gemeentehuis.
Lees meer >>
 
  Afvalpreventieweek van 22 tot 29 november
Heb jij ook genoeg van overtollige kilo’s afval.  Koken zonder of met restjes, de weg van je afval achter de schermen of het Geefplein.  Ontdek het aanbod van Ecowerf hier!
 
  Leuven Rechtdoor
Via een open brief aan de regeringsonderhandelaars eist het gemeentebestuur de onmiddellijke intrekking van de vliegroute Leuven Rechtdoor. Lees hier de brief.  Lees meer >>
 
  Natuurfotografie
Vanaf woensdag 10 september loopt in GC Den Breughel een tentoonstelling van natuurfotografe Ingrid Vekemans uit Wakkerzeel.
Lees meer >>
 

  Ruimingswerken aan waterlopen
In de loop van de oktober, november en december worden ruimingswerken uitgevoerd aan verschillende waterlopen in onze gemeente.
Lees meer >>

 

Oudere nieuwsberichten >>

Recente verslagen van vergaderingen

Schepencollege 11/09/2014
 
Schepencollege 04/09/2014
UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv