Sitemap@E-loketPrintContact
OCMW-diensten
Wordt het tuinonderhoud wat te zwaar? Is het huishouden wat te moeilijk geworden? Of lukt het poetsen niet langer? Het OCMW kan je een helpende hand bieden! Hieronder een overzichtje van de thuisdiensten van het OCMW.

Lukt het je financieel niet om de touwtjes aan elkaar te knopen? Of denk je recht te hebben op een leefloon? Je kan je probleem in alle vertrouwen met een maatschappelijk assistent(e) bespreken!  De medewerkers van de sociale dienst staan voor je klaar! Zij hebben tevens een rijke ervaring opgebouwd om schulden aan te pakken, afbetalingsplannen te overleggen, te onderhandelen met schuldeisers en willen je graag helpen samen je budget te beheren.
 
Lees meer in onze brochure

De dienst huisvesting helpt je op weg met vragen rond wonen. Ze helpt je zoeken naar een goedkope woning, geeft advies bij huurproblemen, schrijft je in bij een sociaal verhuurkantoor, helpt je bij aanvragen voor een huursubsidie of een installatiepremie, … 

De dienst verwarmingstoelagen wil met jou onderzoeken of je recht hebt op een verwarmingstoelage van de federale overheid. Zij bekijkt samen met jou de voorwaarden, brengt de nodige formulieren in orde en bekijkt of er nog een premie is waarvan je gebruik kan maken.

Met vragen rond een opname in een rusthuis kan je contact opnemen met onze dienst rusthuizen. Wat is de onderhoudsplicht van de kinderen, wordt er een hypotheek genomen op het huis, wanneer komt het OCMW tussen, … De dienst legt het je haarfijn uit.

De dienst kandidaat-vluchtelingen staat op haar beurt mensen bij die zich als vluchteling willen laten erkennen en toegewezen werden aan het OCMW van Haacht. Gedurende de verschillende juridische procedures bekijkt zij het recht op huisvesting, recht op een eventuele financiële tegemoetkoming, … Tevens is deze dienst verantwoordelijke voor het lokale opvanginitiatief, waar kandidaat-vluchtelingen die gerechtigd zijn op materiële steun terecht kunnen.

De juridische dienst probeert samen met jou op zoek te gaan naar een haalbare oplossing bij juridische moeilijkheden. Mensen die een echtscheiding overwegen, die problemen hebben bij de huur van hun woning, met hun werkgever, met een aankoop, of die vragen hebben bij de verdeling van een erfenis, … kunnen rekenen op een eerstelijns juridisch advies. De juriste onderzoekt ook of je zo nodig recht hebt op een gratis advocaat.

De dienst arbeidsbegeleiding zoekt samen met jou naar een passende job, neemt contact op met bedrijven uit de buurt, kijkt na welke voordelen je als werknemer hebt, begeleidt je met het schrijven van sollicitatiebrieven en voorbereiden van sollicitatiegesprekken en zoekt desgewenst mee naar een geschikte opleiding. 

De dienst voor gezinsopvang begeleidt 13 onthaalouders in Haacht. Deze onthaalouders verzorgen voor ouders die uit werken gaan de dagopvang van kindjes tot 3 jaar.
Deze dienst is erkend en wordt gecontroleerd en gesubsidieerd door Kind & Gezin. De dienst baseert zich voor de facturatie van de opvangkosten op het attest inkomstentarief, dat wordt afgeleverd door Kind & Gezin. Het reglement kan je hier downloaden of opvragen bij onze dienst.

Het ocmw van Haacht  vindt een goede dienstverlening belangrijk. Ze engageert zich hiertoe via een charter
.

In de kijker
 Momenteel actualiseert Fluxys administratieve gegevens betreffende eigenaren van terreinen die zich in de nabijheid bevinden van hun bestaande aardgasvervoersinstallaties of van eventueel nieuwe installaties, waarvan de aanleg nog wordt bestudeerd. Mogelijk worden deze eigenaren dus eerstdaags gecontacteerd door de heer Savels Marc, vertegenwoordiger van SAWECO bvba. Voor verdere informatie kan u contact met hem opnemen via het nummer 0475 81 10 20.
 SYTYCD. Proficiat Julie Mannekens met je tweede plaats in So You Think You Can Dance!
 
 Breughelfeest. Een prachtig park, mooi weer, leuke activiteiten en Haachtse verenigingen die in de kijker staan: op zondag 7 juni ontdek je in park Den Breughel het vrijetijdsaanbod van Haacht! Lees er hier meer over.
  
 Speelstraat. Niets leuker dan samen op straat spelen! Om kinderen de kans te geven op een veilige manier buiten te spelen, keurde de gemeenteraad een reglement over speelstraten goed. Lees hier hoe jij jouw straat omtovert tot een speelstraat.
 
 Vacature. Het gemeentebestuur van Haacht zoekt gemotiveerd personeel voor aanwerving in de functie van Technisch assistent voor de dienst Gebouwen (m/v). Lees er hier meer over.
 
 Bij de brandweer. Interesse om brandweerman (m/v) te worden, beroepsmatig of als vrijwilliger? Lees er hier meer over
 
 Puttebosstraat. De gemeente plaatst een wegversmalling In de Puttebosstraat (Tildonk). Zowel plooibakens als plantenbakken aan de kant van de Wijgmaalsesteenweg moeten verhinderen dat er verkeer zwaarder dan 3,5 ton door de straat rijdt.
 

 De politie verkoopt twee voertuigen. Je leest er meer over op de website van de politie. Een bod uitbrengen kan tot en met woensdag 20 mei.

  
 De regenboogvlag.Van 4 tot 17 mei wappert de regenboogvlag aan Den Breughel, omdat het op 17 mei de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie is. Het is een klein gebaar met een groot signaal: iedereen is welkom in Haacht. Lees hier meer.
   
  Het twintigste treinkonvooi. Tussen Boortmeerbeek en Haacht konden tijdens de Tweede Wereldoorlog enkele Joodse gevangenen uit de trein ontsnappen. Om deze ontsnapping te herdenken, trok een delegatie naar Polen. Lees hier meer
 
Oudere nieuwsberichten >>


Kruineikestraat tijdelijk afgesloten

N21 2 nachten afgesloten: 20/21 en 21/22 mei

Verkeerssituatie tijdens Rock Werchter (24-29 juni)

Meldingsformulier

Het bestuur vergadert
Gemeenteraad 26 mei
Begeleidende nota

Schepencollege 
30 april en 7 mei
   Persbericht


Openingsuren

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv