Sitemap@E-loketPrintContact
OCMW-diensten
Wordt het tuinonderhoud wat te zwaar? Is het huishouden wat te moeilijk geworden? Of lukt het poetsen niet langer? Het OCMW kan je een helpende hand bieden! Hieronder een overzichtje van de thuisdiensten van het OCMW.

Lukt het je financieel niet om de touwtjes aan elkaar te knopen? Of denk je recht te hebben op een leefloon? Je kan je probleem in alle vertrouwen met een maatschappelijk assistent(e) bespreken!  De medewerkers van de sociale dienst staan voor je klaar! Zij hebben tevens een rijke ervaring opgebouwd om schulden aan te pakken, afbetalingsplannen te overleggen, te onderhandelen met schuldeisers en willen je graag helpen samen je budget te beheren.
 
Lees meer in onze brochure

De dienst huisvesting helpt je op weg met vragen rond wonen. Ze helpt je zoeken naar een goedkope woning, geeft advies bij huurproblemen, schrijft je in bij een sociaal verhuurkantoor, helpt je bij aanvragen voor een huursubsidie of een installatiepremie, … 

De dienst verwarmingstoelagen wil met jou onderzoeken of je recht hebt op een verwarmingstoelage van de federale overheid. Zij bekijkt samen met jou de voorwaarden, brengt de nodige formulieren in orde en bekijkt of er nog een premie is waarvan je gebruik kan maken.

Met vragen rond een opname in een rusthuis kan je contact opnemen met onze dienst rusthuizen. Wat is de onderhoudsplicht van de kinderen, wordt er een hypotheek genomen op het huis, wanneer komt het OCMW tussen, … De dienst legt het je haarfijn uit.

De dienst kandidaat-vluchtelingen staat op haar beurt mensen bij die zich als vluchteling willen laten erkennen en toegewezen werden aan het OCMW van Haacht. Gedurende de verschillende juridische procedures bekijkt zij het recht op huisvesting, recht op een eventuele financiële tegemoetkoming, … Tevens is deze dienst verantwoordelijke voor het lokale opvanginitiatief, waar kandidaat-vluchtelingen die gerechtigd zijn op materiële steun terecht kunnen.

De juridische dienst probeert samen met jou op zoek te gaan naar een haalbare oplossing bij juridische moeilijkheden. Mensen die een echtscheiding overwegen, die problemen hebben bij de huur van hun woning, met hun werkgever, met een aankoop, of die vragen hebben bij de verdeling van een erfenis, … kunnen rekenen op een eerstelijns juridisch advies. De juriste onderzoekt ook of je zo nodig recht hebt op een gratis advocaat.

De dienst arbeidsbegeleiding zoekt samen met jou naar een passende job, neemt contact op met bedrijven uit de buurt, kijkt na welke voordelen je als werknemer hebt, begeleidt je met het schrijven van sollicitatiebrieven en voorbereiden van sollicitatiegesprekken en zoekt desgewenst mee naar een geschikte opleiding. 

De dienst voor gezinsopvang begeleidt 13 onthaalouders in Haacht. Deze onthaalouders verzorgen voor ouders die uit werken gaan de dagopvang van kindjes tot 3 jaar.
Deze dienst is erkend en wordt gecontroleerd en gesubsidieerd door Kind & Gezin. De dienst baseert zich voor de facturatie van de opvangkosten op het attest inkomstentarief, dat wordt afgeleverd door Kind & Gezin. Het reglement kan je hier downloaden of opvragen bij onze dienst.

De dienst mantelzorgtoelagen onderzoekt samen met  jou of je als mantelzorger recht hebt op een vergoeding. De maatschappelijk assistente overloopt samen met jou de voorwaarden en vraagt indien nodig de juiste attesten op. Je krijgt nog praktische toelichting en misschien heeft de zorgbehoevende nog recht op andere vergoedingen?

Het ocmw van Haacht  vindt een goede dienstverlening belangrijk. Ze engageert zich hiertoe via een charter
.


In de kijker
 Week van de Mobiliteit. Ook in Haacht zetten we van 16 tot en met 22 september in op duurzame mobiliteit. Hopelijk mogen we je verwelkomen op één van onze activiteiten.
 

 De Landschapskrant van Regionaal Landschap Dijleland verschijnt tweemaal per jaar en staat boordevol informatie over hun projecten en activiteiten. Op hun website kan je de digitale versie van de Landschapskrant vinden.

 
 Vacantverklaring standplaats winterkermis 03/10/2015 t.e.m. 06/10/2015
Lees hier meer.
 
 Week van de Sportclub. Je vindt sporten leuk? Het wordt nog plezanter in een sportclub. Ontdek van 12 t.e.m. 20 september ontdek hoe goed onze sportclubs bezig zijn. Lees hier meer.
 
 Awel. Als vrijwilliger bij Awel luister je naar de vragen en verhalen van kinderen en jongeren, denk en voel je met ze mee. Lees hier hoe je een verschil kan maken.
 
 Vrijwilligers gezocht! Er zijn nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest voor geweld als vandaag. Om deze vluchtelingen te helpen in hun zoektocht naar een geschikte woning, zoekt het OCMW vrijwilligers. Lees hier meer.
 
 Buxus. De laatste maanden ontvangt de gemeente heel wat klachten over rupsen op buxusplanten. Vermoedelijk gaat het over de rupsen van de buxusmot.
 Taxus. Daarnaast zijn er ook dieven van taxussnoeisel op stap. Heb je hen opgemerkt, dan kan je contact opnemen met de lokale politie.
 

 Smeerolie. Eén kleine druppel gebruikte motorolie kan 1.000 liter water vervuilen. Reden genoeg om smeerolie uit het milieu te houden en gebruikte smeerolie altijd naar het containerpark te brengen. Lees hier meer.

   
 Bebat plant bomen! Breng tussen 15 augustus en 15 september
zoveel mogelijk lege batterijen naar je containerpark. Voor iedere 20 kg ingezamelde lege batterijen, plant Bebat een boom. Lees hier meer.
 
 Te huur. Het OCMW van Haacht verhuurt openbaar een weiland op de hoek van de XIde Linielaan en het Schorisgat. Lees er hier meer over.
  
Oudere nieuwsberichten >>


Meldingsformulier

Het bestuur vergadert
Gemeenteraad 22 juni
Verslag

Schepencollege 30 juli
Persbericht


Openingsuren

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv