Sitemap@E-loketPrintContact
Aanvraag elektronische identiteitskaart via spoedprocedure

De aanvraag van een elektronische identiteitskaart via spoedprocedure kan onder andere nuttig zijn in de volgende gevallen:

- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen reispas voor nodig), maar u bent niet meer in het bezit van uw identiteitskaart wegens diefstal of verlies
- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen 
reispas voor nodig), maar u heeft geen gevolg gegeven aan de oproep van uw gemeente om een basisdocument in te vullen om een nieuwe identiteitskaart te bekomen;
- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen 
reispas voor nodig), maar u heeft nagelaten de nieuwe elektronische identiteitskaart, die voor u klaar lag op het gemeentehuis, op te halen, en de kaart werd bijgevolg geannuleerd door het gemeentebestuur.

Hoe gebeurt de aanvraag van een elektronische identiteitskaart via spoedprocedure en hoeveel kost het?

Er bestaan 2 verschillende procedures: de dringende procedure en de zeer dringende procedure.

 

In de kijker
 Gedichtendag. Op vrijdag 22 januari vond het afsluitmoment van Gedichtendag plaats. De Haachtse inzendingen kan je hier lezen.
 
 Infoavond uitgesteld. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de geplande informatieavond van maandag 15 februari uitgesteld. De gemeente betreurt het nieuwe uitstel en dringt er dan ook bij de bouwheer AWV op aan om dit belangrijk infomoment spoedig te herplannen. Dit moment is immers nodig om de praktische vragen te beantwoorden die bij heel wat van onze inwoners en handelaars leven.
  
 Krokusvakantie. De kerstvakantie is nog maar net voorbij en de volgende vakantie staat al voor de deur. In onze vakantiegids vind je een overzicht van onze activiteiten voor kinderen: film, theater en Grabbelpas sieren de agenda. Sportieve kinderen van 3 tot 8 jaar kunnen zich inschrijven voor de omnisportweek.
 
 Vacature. De hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant is een openbare organisatie die zeven gemeentelijke brandweerdiensten verenigt en instaat voor hulpverlening in 32 gemeenten. Zij zoeken een deskundige aankoop (m/v).
 
 Waterschade. Wie in de periode van 15 tot 17 januari door overstroming waterschade heeft gehad, kan dit tot en met donderdag 4 februari 17.00 uur melden aan . Gelieve uw naam, adres, telefoonnummer, soort schade en raming van de schade door te geven. De gegevens worden nadien doorgegeven aan het Vlaams Rampenfonds.
 

 Metaaldetectie. Het Onroerenderfgoeddecreet brengt een boeiende periode van verandering. Voor metaaldetectoristen is er een nieuwe rol in het erfgoedbeleid weggelegd. Hierover wordt op woensdag 9 maart een infoavond georganiseerd in Tienen.

 
 Tentoonstelling. Twaalf jaar tekenen, leren, oefenen, experimenteren en ontdekken. De leden van de Haachtse K.O.L., een tekenatelier voor volwassenen, stellen hun werken tentoon van 22 januari tot 17 februari in het atrium van dienstencentrum Den Breughel.
 
 De recente incidenten in Keulen op oudejaarsnacht brachten veel beroering teweeg. Ook in het Lokaal Opvang Initiatief (LOI) van het OCMW van Haacht wordt hierover gesproken. Een vrijwilliger schreef hierover een opiniestuk.
 

 Milieu. Van 11 januari tot 9 februari loopt het openbaar onderzoek van de gezamenlijke milieuvergunningsaanvraag van Werchter Park BV BVBA en Live Nation Festivals NV voor de tijdelijke activiteiten voor de jaarlijks terugkerende festivals en bijhorende camping. Lees hier meer.

 
 Buurtpark. Samen met de begin van het nieuwe jaar is de aannemer gestart met de werken voor de aanleg van een buurtpark ‘Heerlyckheid van Roost’.
  
 Zwemlessen. Je bent nooit te oud om te leren. Daarom organiseert de provincie van 15 april tot en met 17 juni zwemlessen voor senioren in het zwembad van Tremelo.
 

 Verkeersveiligheid. De burgemeesters van de gemeenten Haacht, Boortmeerbeek, Kampenhout en Keerbergen sturen samen een brief aan Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Hierin vragen ze dringend aandacht voor de verkeersveiligheid op de gewestwegen N21 en N26. Je kan de brief hier nalezen.

   
Oudere nieuwsberichten >>


Meldingsformulier

Het bestuur vergadert
Gemeenteraad 25 januari: agenda
Schepencollege 28 januari: persbericht


Openingsuren

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv