Sitemap@E-loketPrintContact
Aanvraag elektronische identiteitskaart via spoedprocedure

De aanvraag van een elektronische identiteitskaart via spoedprocedure kan onder andere nuttig zijn in de volgende gevallen:

- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen reispas voor nodig), maar u bent niet meer in het bezit van uw identiteitskaart wegens diefstal of verlies
- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen 
reispas voor nodig), maar u heeft geen gevolg gegeven aan de oproep van uw gemeente om een basisdocument in te vullen om een nieuwe identiteitskaart te bekomen;
- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen 
reispas voor nodig), maar u heeft nagelaten de nieuwe elektronische identiteitskaart, die voor u klaar lag op het gemeentehuis, op te halen, en de kaart werd bijgevolg geannuleerd door het gemeentebestuur.

Hoe gebeurt de aanvraag van een elektronische identiteitskaart via spoedprocedure en hoeveel kost het?

Er bestaan 2 verschillende procedures: de dringende procedure en de zeer dringende procedure.

 

In de kijker
Infrabel voert dit en volgend weekend spoorvernieuwingswerken uit. Daarom zal de spoorwegovergang ter hoogte van Haacht-Station gesloten zijn op volgende momenten:
- vanaf zaterdag 28 november 23.00 uur tot zondag 29 november 8.00 uur;
- vanaf zondag 29 november 23.00 uur tot maandag 30 november  7.00 uur.
 De overweg zal ook afgesloten zijn voor fietsers en voetgangers.

Een omleiding is voorzien via de Grote Baan, Dijkstraat, Wespelaarsesteenweg, Kloosterstraat of Jennekensstraat.
   
 Sinterklaas. Op dinsdag 1 december bezoekt Sinterklaas dienstencentrum Den Breughel van 17.00 tot 19.00 uur. Alle kinderen zijn welkom! Een dagje later, op woensdag 2 december, bezoekt Sinterklaas de wekelijkse markt.
 
 Burgemeestersconvenant. Lees hier de presentatie die de gemeenteraad kreeg op maandag 23 november over de burgemeestersconvenant.
 
 Kerstvakantie. Nog op zoek naar een leuke activiteit voor kinderen tijdens de kerstvakantie? De Vakantiegids valt deze week in je brievenbus. Of bekijk de gids online.
  
 Vacature. Op zoek naar een uitdaging als officier bij de brandweer? Inschrijven kan tot 30 november 2015. Lees er meer over op de website van PIVO Vlaams-Brabant.
 
 Seniorendansnamiddag. Op donderdag 19 november palmden Haachtse senioren de dansvloer in. Enkele sfeerbeelden kan je bekijken in ons fotoboek.
 
 Demowoning. Ontdek wat je zelf kan doen om van je huis een energievriendelijke en gezonde thuis te maken. Bezoek de demowoning in Kringwinkel SPIT  tot 28 november.
En er zijn nog gidsbeurten beschikbaar, snel aanvragen is de boodschap (een groep telt liefst tussen de 8 en de 15 deelnemers). Lees hier meer.
 
 Woningdelen. Woningdelen is één van de woonvormen van de toekomst. Interesse? Schrijf je in vóór 27 november en kom op maandag 7 december naar een infodag van provincie Vlaams-Brabant. Lees hier meer.
  
 Afvalkalender 2016. In de week van 21 december valt de nieuwe afvalkalender van 2016 in de bus. Heb je de afvalkalender liever digitaal? Met de gratis app Recycle! mis je geen enkele huisvuilinzameling meer. Lees hier meer.
 
 Vacature. Hopla zoekt een begeleider buitenschoolse kinderopvang (m/v) in Wakkerzeel. Lees hier meer over de vacature.

 Haacht hartveilig. De data voor de jaarlijkse cursussen reanimeren en defibrileren zijn gekend. Op dinsdag 8 maart en donderdag 2 juni 2016 ben je hiervoor welkom. De cursus is gratis, inschrijven is verplicht.

 
   Poëzietalent gezocht. De gemeenten Haacht, Boortmeerbeek en Keerbergen lanceren opnieuw een gemeenschappelijk poëzieproject. Lees hier meer over het project.
  
Oudere nieuwsberichten >>


Meldingsformulier

Het bestuur vergadert
Gemeenteraad 23 november: nota
Schepencollege 5 en 12 november: persbericht


Openingsuren

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv