Sitemap@E-loketPrintContact
Aanvraag elektronische identiteitskaart via spoedprocedure

De aanvraag van een elektronische identiteitskaart via spoedprocedure kan onder andere nuttig zijn in de volgende gevallen:

- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen reispas voor nodig), maar u bent niet meer in het bezit van uw identiteitskaart wegens diefstal of verlies
- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen 
reispas voor nodig), maar u heeft geen gevolg gegeven aan de oproep van uw gemeente om een basisdocument in te vullen om een nieuwe identiteitskaart te bekomen;
- u vertrekt op reis naar een Europees land of naar een ander land dat de elektronische identiteitskaart aanvaardt als reisdocument (u hebt er dus geen 
reispas voor nodig), maar u heeft nagelaten de nieuwe elektronische identiteitskaart, die voor u klaar lag op het gemeentehuis, op te halen, en de kaart werd bijgevolg geannuleerd door het gemeentebestuur.

Hoe gebeurt de aanvraag van een elektronische identiteitskaart via spoedprocedure en hoeveel kost het?

Er bestaan 2 verschillende procedures: de dringende procedure en de zeer dringende procedure.

 

In de kijker
 Kruineikestraat tijdelijk afgesloten vanaf de Kruineikebrug tot aan de Kruineikeweg.
-   Eenrichtingsverkeer vanaf vrijdag 10 april
Na een analyse van de omleidingsweg en na overleg met de buurtbewoners werd er beslist eenrichtingsverkeer in te voeren in Kapelleweg, Hambosstraat en Waterstraat.
- De Lijn
De bussen van lijn 284 volgen een omleiding. Op de website van De Lijn lees je meer over deze dienstverlening.
- Lees hier meer over de vernieuwing verkeersknooppunt Kruineikebrug
 
 Kruispunt Werchtersesteenweg-Scharent. Vanaf 9 april wordt er gewerkt met alternerende verkeerslichten. Hou rekening met hinder. Lees hier meer.
     
 Afrika Filmfestival. Op zaterdag 25 april baadt Den Breughel in een Afrikaanse sfeer. Op het programma staan de kinderfilm Koemba en de film Life, Above All. Maar er is meer.
 

 Met belgerinkel naar de Winkel. Van 25 april tot en met 30 mei neemt de gemeente opnieuw deel aan deze campagne. Zo moedigen we iedereen aan om vaker met de fiets of te voet boodschappen te doen. Lees er hier meer over. 

 
 Erfgoeddag. Op zondag 26 april kan je in Tildonk erfgoed ontdekken. Lees hier wat je er kan beleven.
  

 Het "Haacht Net-team". Erger jij je aan zwerfvuil? De gemeente zoekt een aantal vrijwilligers die, op geregelde basis, de dorpskern van Haacht-centrum tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen mee willen net houden. Lees er hier meer over.

 
 Autoloze zondag. Op 20 september weren we niet alleen het autoverkeer uit het centrum, maar vragen aan inwoners om ook hun straat autovrij te maken. Je kan je aanvraag nog tot 20 april indienen. Lees er hier alles over.
 

 Jouw kunst op de Open Bedrijvendag? Dat kan! Kom naar de informatieavond op donderdag 30 april en kom meer te weten. Of lees er hier over.

 

 Provinciedomeinen. Zin om één van de vier provinciedomeinen te bezoeken? Grondplannetjes met extra informatie kan je gratis aan het onthaal verkrijgen. Of klik hier voor meer informatie.

 
 Bevrijdingsdag. Op 8 mei is het exact 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Lees hier hoe we dit in Haacht herdenken.
 
 De Lijn schaft belbus 700 af. Het gemeentebestuur betreurt de beslissing van De Lijn om de belbus af te schaffen. De gemeenteraad schrijft een open brief aan Ben Weyts, Vlaams minister van Mobiliteit.
  
Oudere nieuwsberichten >>

Recente vergaderingen
van het bestuur

Gemeenteraad 30 maart
Verslag

Schepencollege 2 april
   Persbericht

  

Meer weten over het afschakelplan?  

 

meer over verkeershinder

UiTagenda
Activiteiten zoeken
Copyright © Haacht 2006Design, development & hosting by e2e nv